Svenska
Gamereactor
nyheter

Nintendo: Vi ska inte göra samma misstag med NX

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vid det här laget är det ett rent faktum att Nintendos Wii U-konsol inte alls blev så bra som företaget hade hoppats på. Därför kommer det inte som någon överraskning att Nintendo of America-chefen Reggie Fils-Aime och resten av ledningen är mycket angelägna om att undvika samma fallgropar med den nya NX-konsolen.

Detta framgår i en intervju med Alist Daily, där Fils-Aime inte kan dölja att de lärt sig en hel del efter Wii U-fiaskot:

- Every time we launch a new platform, every time we launch a critical new game, we always learn. We always do our breakdown of what worked, what didn't, and certainly we've done that with Wii U.

En av anledningarna till att det gick så dåligt var förvirringen som skedde i samband med namnet (folk trodde det rörde sig om en ny handkontroll till den ursprungliga Wii-konsolen) och detta misstag tänker Nintendo definitivt inte göra om igen. De kommer också bli bättre på att kommunicera om vad som gör konsolen unik och inte förvänta sig att framgångarna kommer av sig själv:

- One of the things that we have to do better when we launch the NX--we have to do a better job communicating the positioning for the product. We have to do a better job helping people to understand its uniqueness and what that means for the game playing experience.

De flesta är ganska eniga om att Nintendo behöver göra det mesta rätt om de ska få tillbaka den position de en gång hade som den stora jätten inom TV-spelsindustrin.

Nintendo: Vi ska inte göra samma misstag med NX


Loading next content