Svenska
Gamereactor
nyheter
Resident Evil 6

Massor av Resident Evil 6-info

Vem, hur, när, var och varför

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Capcom har delat med sig av en hel del ny Resident Evil 6-information. Äventyret utspelar sig år 2013 (fyra år efter Resident Evil 5), och två av de tre viktiga platserna är den amerikanska staden Tall Oaks och den kinesiska hamnstaden Lanshiang.

Tall Oaks har fått ett smärre zombieproblem och Resident Evil-veteranen Leon S. Kennedy skickas dit tillsammans med sin nya partner, Helena Harper. De har båda arbetat direkt under president Adam Benford (Ashley Grahams fader), men det är oklart hur presidentens död har påverkat de båda.

Resident Evil 6
President Benfords slutgiltiga öde är inte ett vackert sådant. Han förvandlas till en zombie framför ögonen på Leon. Det är fortfarande inte sagt om den blonda kvinnan i trailern är hans dotter Ashley, eller om det är Sherry Birkin från Resident Evil 2.

Vi kommer dock att få möta mycket aggressivare zombies den här gången än i tidigare spel. Nu kan de springa och hoppa mot spelaren, och i vissa fall även använda tillhyggen, som till exempel järnrör. Det är ännu inte sagt om dessa zombies är så kallade Crimson Heads, eller om det handlar om en helt ny form av mutation.

I Lanshiang ställ en annan veteran, Chris Redfield, mot ett mycket större hot. Bioterrorister bär på ett helt nytt virus, och vi vet ännu inte vet vad det har för ursprung. Dessa nya fiender, J'avo, kan förstå tal och samarbeta i grupp, men är oerhört aggressiva och följer endast sina instinkter. De kan även, likt necromorphs i Dead Space-spelen, regenerera sig själva och mutera till ännu värre ting om man inte är snabb med att döda dem.

Resident Evil 6
Det nya hotet, J'avo.

Anti-terrorgruppen BSAA stötte på J'avo för första gången 6 månader före Resident Evil 6, i en östeuropeisk krigszon. Det är därför möjligt att J'avo kommer att presenteras i den kommande långfilmen Resident Evil: Damnation med Leon i huvudrollen, då den utspelar sig i samma miljö.

Resident Evil 6
Vi har fortfarande inte fått veta vem den tredje huvudkaraktären är, men räkna med att det är en nära släkting till antingen Albert Wesker eller Steve Burnside från Resident Evil: Code Veronica.

Rent spelmässigt menar Capcom att man inte försöker att återgå till spelets rötter. Istället vill man spinna vidare på de lyckade punkterna i Resident Evil 4 och 5. Den här gången kommer man att kunna gå och skjuta samtidigt, och rulla i vilken riktning som helst för att undvika attacker. Spelaren kommer även att kunna attackera i närstrid för att hålla fiender borta, vilket är en välkommen nyhet.

Resident Evil 6
Resident Evil 6 släpps den 20 november till Playstation 3 och Xbox 360. En PC-version är planerad att släppas någon gång efter det.

Relaterade texter

Resident Evil 6Score

Resident Evil 6

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Oskar har skjutit fler zombies än vad hans samlade Facebook-vänner har fingrar och tår i Capcoms senaste skräckäventyr...

Nya försäljningssiffror från Capcom

Nya försäljningssiffror från Capcom

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Så har även Capcom lämnat sin kvartalsrapport, och med det en trave nya försäljningssiffror. Bäst har det gått för Resident Evil 6 som nu sålt 4,9 miljoner ex, vilket...



Loading next content