Svenska
Gamereactor
nyheter
World of Warcraft

Kriget i World of Warcraft har börjat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Äntligen är en av de viktigaste delarna av World of Warcraft klar. I och med fredagens patch aktiverades hederssystemet som ger en mening med att kriga mot motståndarsidan. Varje besegrad motspelare ger poäng, som sedan sammanställs varje vecka och ger en militär ranking, som i sin tur erbjuder olika belöningar och fördelar. Dagen till ära ägnade jag 12 timmar åt Azeroth.

En stor del av dagen gick åt till att kämpa i Hillsbrad Foothills. De närbelägna städerna Southshore och Tarren Mills inbjuder till konflikter, och striden böljade fram och tillbaka hela dagen, tills vi slutligen kunde driva ut Horden ur Tarren Mills. Det fascinerande med systemet är att det verkligen funkar för stora grupper (vi var runt 30 personer). Alla inblandade delar på poängen, vilket gör att vissa kan koncentrera sig på att hålla området fritt från datorstyrda vakter, medan de andra ger sig på fienden.

Men det fanns också tid åt annat. Jag hann delta i räder mot både Undercity, Thunder Bluff och Orgrimmar, men det var bara den sista som gick någorlunda väl. Huvudstäderna är fortfarande extremt svåra att ta sig någon vart i.

Jag sprang också runt och följde larmrapporter om fiendeattacker på våra mindre städer. I både Goldshire och Thelsamar lyckades jag driva bort ambitiösa Horde-spelare som försökte mucka gräl med nybörjarspelarna. En odöd warlock jagade jag över halva Loch Modan, förbi ett par gruvor och ut på den stora dammen. Han försökte desperat fly undan genom att kasta sig ner i sjön, men jag hoppade efter och visade att man inte bråkar ostraffat med Alliansen!

Ytterligare en nyhet är arenan i Stranglethorn Vale som äntligen fått ett syfte. Med jämna mellanrum placeras en kista med roliga prylar i mitten. Problemet är bara att alla som går in i arenan automatiskt kan slåss mot alla andra där, oavsett tillhörighet. Ett gille tänkte till och hjälptes åt att försvara arenan mot alla andra, men till slut samlades tillräckligt mycket folk för att vräka dem från planen.

Årets hittills mest beroendeframkallande spel har blivit ännu roligare.

World of WarcraftWorld of WarcraftWorld of WarcraftWorld of Warcraft
World of WarcraftWorld of WarcraftWorld of WarcraftWorld of Warcraft

Relaterade texter

World of WarcraftScore

World of Warcraft

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Nu kan vi äntligen lägga Everquest 2, Final Fantasy XI och Lineage 2 i malpåse. Inget annat onlinerollspel kommer i närheten av Blizzards mästerverk.



Loading next content