Svenska
Gamereactor
nyheter
FIFA 17

Ryska politiker säger att FIFA 17 bryter mot lagen om gaypropaganda

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Kommer du ihåg att vi rapporterade om spelare som blivit rejält ilskna över att EA försökt visa sitt stöd för HBTQ-communityt i FIFA 17 genom att lägga till en fotbollströja med regnbågstema. Nu visar det sig att det inte bara är spelare som upprörs, utan även högre uppsatta. The Guardian skriver nämligen att ryska politiker i parlamentet från det kommunistiska partiet kräver att Ryssland vidtar åtgärder mot FIFA 17. Orsaken är att spelet påstås innehålla HBTQ-propaganda, och det är som du säkert vet olagligt med så kallad gaypropaganda i landet.

Dessa krav framförs via debattartikel i ryska tidningen Izvestia där Valery Rashkin skriver att EA bör "introduce changes to the programming code or the age classification of this information product, and if it refuses, adopt corresponding restrictive measures."

En annan politiker (och före detta olympisk konståkerska), Irina Rodnina, säger till Izvestia att det är viktigt att myndigheterna undersöker "the possibility of distributing this game on the territory of the Russian Federation... Every state has its internal laws and order; they need to be obeyed."

EA har fortfarande inte kommenterat saken, men det är tveksamt att de kommer göra det heller. Att vara inkluderade är något av deras paradgren och i ett spel som Dragon Age: Inquisition har de även haft öppet transexuella.

Vad tycker du om dessa ryska kommunistpolitikers krav?

FIFA 17

Relaterade texter

1
Gorilla vinner FIWC Grand Final i London

Gorilla vinner FIWC Grand Final i London

ESPORT-TEXTER. Skrivet av Jonas Mäki

Under FIWC 2017 Grand Final möttes världens bästa FIFA-spelare, och vinnare blev brittiska Spencer 'Gorilla' Ealing som vann i finalen mot Kai 'Deto' Wollin. Gorilla vann...

1
VfB Stuttgart anställer två FIFA-spelare

VfB Stuttgart anställer två FIFA-spelare

ESPORT-TEXTER. Skrivet av Jonas Mäki

Tyska fotbollsklubben VfB Stuttgart utannonserar att de nmu ska börja satsa på esport, och har nu därför anställt FIFA-proffsen Erhan 'Dr. Erhano' Kayman och Marcel...



Loading next content