Svenska
Gamereactor
nyheter

Ny stor uppdatering till AMD-kort möjliggör reprisinspelning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

AMD har nyligen släppt en massiv drivrutinsuppdatering till sina grafikkort. Drivrutinen kallas för AMD Radeon Software Crimson Relive Edition och den bjuder på en radda trevliga nyheter för det röda laget.

Den största nyheten avslöjas redan i namnet: Radeon Relive. Snarlikt Nvidias programvara Shadowplay, erbjuder Radeon Relive ett nytt sätt att spela in, strömma och dela med dig av klipp till populära tjänster som till exempel Youtube och Twitch. Inspelningen är hårdvaruaccelererad vilket innebär att det är grafikkortet som står för kodningen - dock är det optimerat för att använda så lite prestanda som möjligt.

Det finns även en funktion i Relive som låter dig att spela in en kort (upp till en timme) repris på något coolt du nyligen gjort i ett spel. Funktionen fungerar på nästan samma sätt som Instant Replay i Nvidias motsvarighet.

En annan nyhet är Radeon Chill. Det är en energisparfunktion som dynamiskt reglerar klockfrekvensen i ditt grafikkort, baserat på dina rörelser i ett spel. Radeon Chill kan, enligt AMD, förbättra energiförbrukningen och minska temperaturen i din burk, förutsatt att spelet du lirar stödjer funktionen.

En tredje funktion, högst efterlängtad sådan, är HDR-stöd. Om du uppdaterar ditt grafikkort med den här drivrutinen och sitter på en av följande kortserier: R9 Fury, R9 380, R9 390 eller RX 400 då har du möjlighet att slå på HDR och njuta av ett högre färgintensitetsomfång.

Detta är endast ett litet axplock av allt som den nya drivrutinen medför. Vill du lusläsa varenda liten punkt då kan du klicka här.

Ny stor uppdatering till AMD-kort möjliggör reprisinspelning


Loading next content