Svenska
Gamereactor
nyheter

Sony överväger att sälja sin film- och TV-avdelning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var inte längesen som Michael Lynton, mångårig chef på Sonys film- och TV-avdelning, hoppade av skeppet för att ta ett jobb på Snapchat istället - och nu kanske det hela fått sin förklaring.

Enligt New York Post överväger Sony att sälja bort sin produktion av film och TV-serier efter några år av svaga inkomstsiffror. Sony-bossen Kaz Hirai har ända sedan han tillträdde posten för fem år sedan förnekat att det skulle finnas planer på att sälja bort just den grenen av bolaget, men då Hirai fortfarande inte anställt någon ersättare till Lynton, så har rykteskarusellen dragit igång på allvar.

New York Post hänvisar även till en källa som menar att Sony avvaktar med sitt beslut till efter sommaren för att se hur mycket kosing deras filmer kommer att dra in. I synnerhet Emoji-filmen som verkar vara något de verkligen hoppas på ska vända den negativa trenden.

"They want to see how the "Emoji Movie" movie does because they think they have a franchise and it might help them get a better price.", säger källan.

Vi kommer såklart att uppdatera er så fort vi vet mer.

Sony överväger att sälja sin film- och TV-avdelning


Loading next content