Svenska
Gamereactor
nyheter
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Mer information om Legend of Zelda: Breath to the Wild

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

The Legend of Zelda: Breath of the Wild blev som bekant officiellt färdigt härom dagen och kommer alltså släppas som planerat till både Wii U och Switch utan risk för förseningar den 3 mars. Vi har redan hunnit spela själva men i senaste numret av Game Informer (via Nintendo Everything) får vi nu veta ännu lite mer.

Game Informer har besökt Serenne Stable i äventyret där Link kan vila för att återfå hälsa, lämna sin häst för omhändertagande samt byta saker och prata med annat folk runt omkring. Dessa stall finns på flera ställen på kartan och alla sköts av en unik person.

Sedan tidigare har det varit känt att spelet erbjuder dynamiskt väder, men dessa påverkar även spelet. Blir det för våldsamt väder kommer du kunna söka skydd i något av dessa stall. Faktum är att det är direkt farligt att vara ute om åskan går då Links metallsvärd kan dra till sig blixten.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Utöver stallet kommer ett antal helgedomar finnas utspridda över Hyrule att besöka, vilka möjliggör snabbare resor emellan dem. De vilda djur du stöter på i spelet har även en rejält genomarbetad artificiell intelligens, och Link får passa sig. De har olika egenskaper och hanterar rådande väder och underlag på olika sätt. Link själv kommer ha mer än en häst denna gång och det gäller att ta hand om havremopparna genom att vara snäll och lojala mot dem.

Både Link och prinsessan Zelda kommer ha ett tydligt minspel för att ge mer djup till karaktärerna. Ett exempel är Zelda som kan bli arg på Link och ge honom en avhyvling och på så sätt få olika reaktioner från vår lille alvgosse. Dessutom förtydligas i artikeln återigen att det finns ett alternativt slut, utan att specificera vad som krävs för att få det.

Detta gjorde såklart inte hypen mindre för The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Den 3 mars är det alltså dags att dra på äventyr i Hyrule igen.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Relaterade texter



Loading next content