Svenska
Gamereactor
nyheter

Snart kan du köpa spel via Twitch

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Twitch är onekligen den populäraste plattformen för streaming av alla möjliga spel, och hemsidans kaptener har flera gånger berättat för oss om deras vision - att göra Twitch till den ultimata hubben för spel. Deras nästa steg involverar möjligheten att köpa spel, en funktion kallad "Get it on Twitch".

Tanken är den att du som ser på en liveström ska kunna köpa spelet i fråga. Om spelet ingår i avtalet mellan utgivaren och Twitch (i nuläget är exempelvis Ubisoft, Camp Santo och Telltale Games partners) kommer du kunna köpa det via värdens kanal, och sedan starta det via ett speciellt startprogram eller externa tjänster (som exempelvis Uplay).

Det fina i kråksången är att fem procent av intäkten glider ner i värdens plånbok (tillsammans med intäkter från mikrotransaktioner och nedladdningsbart material). Även vi som köper kommer bli belönade med en så kallad "Twich Crate" (inte helt olikt loot crate-principen). Detta gäller dock endast spel som kostar 4,99 euro och uppåt.

Exakt när tjänsten är tänkt att släppas lös är i nuläget okänt, men någon gång i år är i alla fall planen (kanske till och med så snart som i vår). Twitch ber oss hålla utkik efter mer information och om du vill veta mer, sväng förbi Twitchbloggen.
Skulle du vilja ha möjlighet att köpa spel via Twitch?

Snart kan du köpa spel via Twitch


Loading next content