Svenska
Gamereactor
nyheter
Halo 4

Nytt om Halo 4-multiplayer

Mer lättillgängligt, inget Firefight

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I Gameinformers majnummer avslöjas det en massa nytt om Halo 4, och skannade sidor från artikeln har redan läckt ut på internet. Det verkar som att Microsofts nya Halo-studio 343 Industries sneglat på Call of Duty-serien för sätt att göra multiplayer-komponenten mer lättillgänglig, där man kan ansluta sig till en match som redan pågår. Detta kommer enligt 343 lösa det stora problemet med spelare som hoppar ut ur en match i förtid och förstör för resten av laget.

Några helt nya medaljer ser till att mindre erfarna spelare även de skrapar ihop den nya valutan, Spartan Points, som går till att låsa upp nya vapen, färdigheter och uppgraderingar som tillämpas på sina alldeles egna Loadouts.

De mer kraftfulla vapnen kommer nu att släppas från luften och landa på varierade platser, vilket gör det viktigare att kunna vapnens mönster och kontrollera hela banan istället för bara en enda punkt. Som om inte det vore nog förhindrar man camping ytterligare med en nya färdigheten Forerunner Vision, som kan användas för att se igenom väggar.

Den här gången kommer man kunna använda Sprint hela tiden, även om man har plockat upp en annan Armor Ability, som till exempel jetpack, hologram eller kamouflage.

Alla karaktärer i multiplayer är Spartan IV-soldater ombord skeppet UNSC Infinity, som skickats ut på ett topphemligt uppdrag i yttre rymden. Det är i skeppets träningssimulator som alla dödsmatcher kommer att utspela sig, men det finns även ett helt nytt spelläge kallat Spartan Ops där spartanerna lämnar skeppet för att ta sig an mänsklighetens fiender.

Spelläget ersätter Firefight från tidigare Halo-spel, och uppdragen går att spela med tre vänner och har samma skala som den riktiga kampanjen, som även den stödjer fyra spelare samtidigt. För att locka tillbaka spelare under en längre tid så kommer Spartan Ops-uppdragen att rullas ut i episoder. Nytt material blir tillgängligt varje vecka, och det är ingenting man kommer att behöva betala för.

Dessa nyheter har fått delar av redaktionen att uttrycka oro, men vi får vänta till hösten innan vi vet exakt hur förändringarna kommer att påverka Halos framtid.

Halo 4

Relaterade texter

Halo 4Score

Halo 4

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

Fem års väntan är äntligen över. Ny spelutvecklare, ny trilogi. Halo 4 är här, och Gamereactor har givetvis delat ut betyg...

0
Halo 4 släpps till PC under nästa vecka

Halo 4 släpps till PC under nästa vecka

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

343 Industries avslöjade nyligen att Halo: The Master Chief Collection kommer uppdateras rejält i och med lanseringen av Xbox Series S och X - och tydligen har även...

Master Chief-störtkruka för motorcykelbruk

Master Chief-störtkruka för motorcykelbruk

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Inom kort kommer du kunna framföra din motorcykel med mer stil än vanligt. Amerianska tillverkaren Neca håller nämligen just nu på att färdigställa Master Chief Modular...



Loading next content