Svenska
Gamereactor
nyheter
PUBG: Battlegrounds

Battlegrounds-streamare bannad i direktsändning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att utnyttja en bugg för sin egen vinning är inget vidare schysst. Man sabbar för andra och i slutändan sig själv, om man blir påkommen. Det kostar en tid, irritation och i värsta fall allt man investerat i spelet (vilket leder till att man blir arg, irriterad och riskerar att försaka eventuella katter i hushållet).

Någon som fick känna av det här var Twitch-streamaren vid namn "Destiny", då han spelade Player Unknown's Battlegrounds. Saken är den att Mr. Destiny utnyttjade en bugg som gick ut på att hus i hans spel inte laddade i tid. Därför dök de upp på öppen gata för honom och på grund av detta kunde han (vilket han också gjorde), köra över dem med en Jeep (trots att dessa befann sig inomhus). Och på så vis sno åt sig en handfull poäng.

Hade det inte varit för buggen hade han inte varit i blåsväder, då spelet explicit uppmanar till fordonsdriven krigföring. Men anledningen här tros var att Destiny helt öppet struntade i buggen och istället för att rapportera den, utnyttjade den. Och i gengäld fick hans dryga 200 000 följare se det ökända "you have been banned"-meddelande i direktsändning.

Värt att klargöra är att det verkar röra sig om en "soft-ban", vilket innebär att han inte är utslängd för all framtid. Men i nuläget har han inte undersökt saken närmare utan nöjt sig med ett:
""I'm getting banned, dude,"

PUBG: Battlegrounds

Relaterade texter



Loading next content