Svenska
Gamereactor
nyheter
Curiosity: What's Inside the Cube

DLC för halv miljon i Molyneux nya

Är du nyfiken nog att köpa det?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Peter Molyneux har ett nytt spel på gång. Det heter Curiosity, och är kanske mer ett onlineexperiment än ett spel. Här finns ett rum med en svart kub, som alla spelare kommer åt, och som alla spelare kan hacka på. Efter en viss mängd hack med huggjärnet är det tänkt att kuben ska öppna sig, men bara den som delar ut sista hacket får se det hemliga innehållet.

Här kommer twisten: man kan för riktiga pengar köpa starkare huggjärn. Ett för 6 kronor är tio gånger starkare än standardvarianten. Och så har vi det i diamant. Det kostar 550 000 kronor.

Utvecklaren ska analysera om någon överhuvudtaget kommer att köpa huggjärnet, samt hur informationen om vad som finns i kuben sprider sig online.

"It's an insane amount of money," berättar Molyneux. "This is not a money-making exercise; it is a test about the psychology of monetisation."

Curiosity: What's Inside the Cube

Relaterade texter

Innehållet i Curiosity-kuben avslöjas

Innehållet i Curiosity-kuben avslöjas

NYHET. Skrivet av Oliver Thulin

Ni känner säkert till experimentet, lett av Peter Molyneux och hans team på 22 Cans, som kallas Curiosity: What's Inside the Cube. Det är en enorm kub som i sin tur...



Loading next content