Svenska
Gamereactor
nyheter
Star Wars 1313

Disney lägger ned Lucasarts spelutveckling

Disney lät för en stund sedan meddela att man lägger ner utvecklingsdelen av Lucasarts. Alla utvecklare är därmed uppsagda. Istället ska man jobba med att licensiera utvecklare att göra deras spel för att få tillgång till bredare kompetens och även kunna göra fler kvalitativa Star Wars-spel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Disney lät för en stund sedan meddela att man lägger ner utvecklingsdelen av Lucasarts. Alla programmerare är därmed uppsagda. Istället ska man jobba med att licensiera andra utvecklare att göra deras spel för att få tillgång till bredare kompetens och även kunna göra fler kvalitativa Star Wars-spel.

Runt 150 personer får nu sparken från Lucasarts som en följd av Disneys beslut. Därmed tycks Star Wars: Force Unleashed 2 och Kinect Star Wars bli de sista spelen som utvecklats av Lucasarts och vi kan sannolikt räkna med att Star Wars 1313 och Star Wars: First Assault aldrig kommer att se dagens ljus.

Värt att notera är att det här naturligtvis ökar chanserna för att exempelvis Obsidian ska kunna få göra Star Wars-spel igen, något de tidigare uttryckt en önskan om.

Star Wars 1313

Relaterade texter

Sista spiken i kistan för Star Wars 1313?

Sista spiken i kistan för Star Wars 1313?

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Om du fortfarande sitter och hårt kramar tummar och tår i förhoppningen att Disney på något sätt ändå ska släppa Star Wars 1313, så har vi mest troligt riktigt dåliga...



Loading next content