Svenska
Gamereactor
nyheter
Little Big Planet

Little Big Planet

Tidernas charmigaste spel?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av de mest intressanta utannonseringarna på årets GDC är utan tvivel Media Molecules (Rag Doll Kung Fu) läckra och nyskapande spel Little Big Planet. Ett spel där du skapar banor och underhållningen själv med de verktyg som Media Molecule tillhandahåller. Det är svårt att beskriva med ord, men det fick hela publiken att dra på smilbanden. De små virkade figurerna kan kläs ut och formas efter tycke och smak och allteftersom du samlar spelets "valuta" (stora gula bollar) så låser du upp fler föremål som du kan bygga banor med. Gissning kan du dela med dig av banorna online och gör du en bra bana som betygssätt högt av användarna så stiger du i ranking. Den som lägger ned mycket tid på det här spelet kommer att få mycket tillbaka, den saken är glasklar.

Föremålen kan handla om allt från en apelsin, en fotboll, en vippbräda en tyg säck och mycket annat. Du kan även måla och använda symboler för att fritt förändra utseendet på banan och föremålen. Alla objekt följer fysikaliska lagar och det gäller att utnyttja objekten, och det faktum att din gubbe kan greppa tag i saker för att ta sig framåt i banorna. Spelet demonstrerades med fyra spelare med Media Molecules Alex Evans och Mark Healey i spetsen och Phil Harrison med på ett hörn. Karaktärerna kan hjälpa varandra, hålla tag i varandra för att ta sig över hinder. Det handlar om att samarbeta för att ta sig framåt, men även tävla om "valutan".

Media Molecule ville inte prata alltför mycket om Little Big Planet redan nu. Spelet har inte kommit så långt i utvecklingen ännu berättade Alex Evans när jag pratade med honom. Jag har fått en munkavle här ikväll även om jag väldigt gärna skulle vilja prata om massor av saker, sa han och sneglade på PR-personen intill honom.

Spelet ska lanseras via Playstation Network i slutet av året, och i början av nästa år på Blu-Ray-skiva. Det är onekligen ett av de spel som känns mest spännande och innovativt till Playstation 3 just nu. Det är ett tydligt exempel på hur Sony fokuserar på online, nedladdningsbart och spelarskapat innehåll och underhållning.

Little Big PlanetLittle Big PlanetLittle Big PlanetLittle Big Planet

Relaterade texter

Little Big PlanetScore

Little Big Planet

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Mikael har tagit en enkelbiljett till den lilla, stora planeten och vill aldrig komma hem igen. Media Molecules debuttitel till Playstation 3 är ett monument över fantasi och kreativitet



Loading next content