Svenska
Gamereactor
recensioner
Soul Calibur II HD Online

Soul Calibur II HD Online

Teatraliskt överspel, svärd och storbystade amazoner. Namcos hyllade fightingsspel är tillbaka, nu i HD-upplösning, med ett trasigt onlineläge...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag spelade faktiskt Soul Calibur II så sent som för några helger sedan. Playstation 2-versionen, uppsmälld på en 50-tummare. Det var inte direkt någon storslagen upplevelse för synnerven, men spelet var fortfarande riktigt kul. Karaktärerna är färgstarka. Det är bra balanserat och känns alldeles lagom lättillgängligt för att man snabbt ska kunna börja riva av combos mot sina soffgrannar. Samtidigt finns det utrymme för den dedikerade spelaren att verkligen finslipa sina reflexer och äga planen genom blixtsnabbt kontringsspel. Namco gjorde mycket rätt i sin hyllade uppföljare och har därför jobbat efter devisen "Varför laga något som inte är trasigt?" inför Soul Calibur II HD Online.

HD-versionen skiljer sig inte från originalspelet på några andra punkter än att det är högupplöst och har ett onlineläge. Det tar inte bort eller lägger till något i övrigt. Vi får alltså samma spellägen, samma banor och samma karaktärer, med den lilla detaljen att bonusfigurerna Spawn och Heihachi nu finns tillgängliga både på Playstation 3- och Xbox 360-versionen. Link lyser med sin frånvaro, vilket är tråkigt men förståeligt när spelet inte släpps till Wii U. Vi får även återbekanta oss med den härligt högtravande speakerrösten som inför varje match hasplar ur sig lite random fraseringar om allvaret i den stundande fighten. Charmigt och ostigt på samma gång.

Soul Calibur II HD Online
Producenten Maasaki Hoshino har sagt att en Wii U-version inte är utesluten men att det beror på efterfrågan.

För tio år sedan var Soul Calibur II bland de läckraste fightingliren som gick att spela till konsol. HD-diton ser inte fy skam ut den heller: Animationerna är följsamma, detaljerna många och färgerna levande. Designen balanserar - nu liksom då - på gränsen mellan läcker och fånig. Det går inte att dölja att det i grunden handlar om ett tio år gammalt spel (en del miljöer ser väl blockiga ut, liksom karaktärernas ansikten och frisyrer) men HD-skruden gör ändå mycket för att spelet ska kännas hyfsat fräscht.

Detta är en annons:
Soul Calibur II HD Online
"I will fight for my soul!" - Tack och lov är spelmekaniken inte i närheten lika usel som dialogerna.

Onlineläget - spelets enda riktiga nyhet - är tyvärr i nuvarande skick ett enda stort haveri. Det laggar som tusan och fungerar allmänt riktigt risigt. Motståndarna hoppar regelbundet ut ur matcherna och spelet fryser ibland till helt mellan ronderna. Personligen föredrar jag alltid att spela med en kompis i samma soffa, så mig drabbar det inte på något djupare plan än att jag muttrar "Skit" mellan hoppressade käkar, men är onlineläget något som får dig att överväga att köpa spelet så rekommenderar jag att du tänker om. Prislappen på tvåhundra kronor är i drygaste laget och de laggande onlinematcherna motiverar definitivt inget köp.

Är du istället ute efter att utmana polarna i ett klassiskt, rättframt fightingspel och inte räds kombinationen svärd, tuttar och teatraliskt överspel så är Soul Calibur II HD Online en fullgod investering. Gamla Soul Calibur-fans har förstås också mycket att återupptäcka, men förvänta er inget nytt bara. Det är Soul Calibur II i HD det handlar om - varken mer eller mindre. Det finns många fightingsspel med snyggare grafik och djupare spelmekanik, men Soul Calibur II står sig fortfarande förvånansvärt bra bland konkurrenterna.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Snyggt för att vara så gammalt, lättspelat, coola karaktärer, hyfsat djupt spelsystem, belönande multiplayer
-
Risigt onlineläge, aningen dyrt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

6
Soul Calibur II HD OnlineScore

Soul Calibur II HD Online

RECENSION. Skrivet av Carl Brännström

Teatraliskt överspel, svärd och storbystade amazoner. Namcos hyllade fightingsspel är tillbaka, nu i HD-upplösning, med ett trasigt onlineläge...

Soul Calibur 2 HD Online utannonserat

Soul Calibur 2 HD Online utannonserat

NYHET. Skrivet av Oliver Thulin

Namco Bandai har utannonserat Soul Calibur 2 HD Online på San Diego Comic-Con. Det är en HD-uppdatering av det omtyckta fightingspelet från 2003 med onlinefunktionalitet...



Loading next content