Svenska
Gamereactor
recensioner
Singstar Vol. 2

Singstar Vol. 2

Hur recenserar man ett spel som i allt väsentligt är samma spel som föregångaren? Tja, är man bara tillräckligt inbiten karaokegalning ska det nog gå att hitta en anledning...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

I min recension av Singstar i december hade jag inte mycket negativt att säga om spelet. Den enda stora nackdelen, då, var låtutbudet eftersom skivan man får i handen inte innehöll särskilt många intressanta låtar, och vid premiären fanns bara ett fyrtiotal låtar att välja mellan för nerladdning.

HQ

Det har förstås förändrats nu. På Singstore finns närmare 300 låtar att ladda ner, i alla möjliga genrer. Det är en skön blandning av 80-talsklassiker (Billy Joel, A-Ha och Duran Duran är ordentligt representerade), gamla evergreens, modern musik, radioskval och dessutom ett gäng svenska schlagers.

Om man plockar bort språkfiltret får man tillgång till ytterligare något hundratal europeiska låtar om det skulle vara intressant att försöka hänga med i en spansk ballad. Priset på 15 kronor per låt är överkomligt och eftersom listan uppdateras varannan vecka fortsätter det att rasa in gamla favoriter man bara måste skaffa. Fortfarande är också My Singstar ett kul tidsfördriv där man kan kolla på andra som gör bort sig framför kameran.

Men utan internetaccess och Singstore är förstås Singstar till Playstation 3, oavsett version, rätt meningslöst. Då kan man lika gärna köpa ett gäng av de äldre utgåvorna. Nu när det finns två utgåvor kan vi däremot sia om framtiden och se hur det ska fungera framöver. Precis som tidigare kan man byta skiva för att få 30 andra startlåtar, och dina nerladdade låtar finns, självklart, direkt med i listan även här.

En helt ny finess är harmoniläget som gör duetter ungefär fem gånger så roliga. Genom Singstars historia har alla duetter varit tvungna att ha samma textrader även om stämmorna egentligen borde skilja sig åt. Här är text och tonhöjd separata för båda spelarna. För att dra nytta av det finns det också ett gäng duetter på skivan, nio stycken närmare bestämt, inklusive en del riktigt sköna klassiker som "California Dreamin'", "I'm Gonna Be (500 Miles", "Celebration" och "Stay" samt den lustiga tecknade Paul McCartney-låten där han sjunger med ett gäng grodor.

Detta är en annons:

En trevlig (och självklar) finess är att även de som har originalet får harmoniläget som en automatisk nerladdning. När båda spelen finns ute ska man också kunna ladda ner alla låtarna från båda för att komplettera, om man inte har den ena skivan eller vill slippa byta.

Den enda skillnaden och det man behöver fråga sig när man köper Singstar eller Singstar Vol. 2 är alltså vilka 30 låtar man vill ha redan från början. I övrigt är det precis samma spel... och det är ett spel som vecka för vecka bara blir mer och mer komplett. Själv tycker jag att volym två har ett betydligt bättre startfält och jag skulle helt klart välja den idag.

Hela låtlistan:
Aerosmith - "Dude (Looks Like A Lady)"
Blur - "Country House"
Bobby Brown - "My Prerogative"
The Cure - "Pictures of You"
Eminem - "Without Me"
George Michael - "Freedom '90"
Gorillaz - "Dare"
Gossip - "Standing In The Way of Control"
Hot Chocolate - "You Sexy Thing"
Kaiser Chiefs - "Ruby"
The Killers - "When You Were Young"
Kool And The Gang - "Celebration"
The Libertines - "Can't Stand Me Now"
Lovin' Spoonful - "Summer In The City"
The Mamas & The Papas - "California Dreamin'"
Maximo Park - "Our Velocity"
Morrissey - "Suedehead"
Nirvana - "Lithium"
The Offspring - "Pretty Fly (For a White Guy)"
Panic! At The Disco - "But It's Better If You Do"
Paul McCartney and the Frog Chorus - "We All Stand Together"
The Police - "Don't Stand So Close To Me"
The Proclaimers - "I'm Gonna Be (500 Miles)"
Pulp - "Common People"
Radiohead - "Street Spirit"
Shakespears Sisters - "Stay"
Spandau Ballet - "True"
Tom Jones feat. Mousse T - "Sexbomb"
Tone Loc - "Funky Cold Medina"
Young M.C. - "Bust A Move"

Singstar Vol. 2Singstar Vol. 2Singstar Vol. 2Singstar Vol. 2
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Utmärkta communityfunktioner, skön design, härligt duettläge, massvis av låtar
-
Ingen kompatibilitet med PS2-skivorna
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Singstar Vol. 2Score

Singstar Vol. 2

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Hur recenserar man ett spel som i allt väsentligt är samma spel som föregångaren? Sunken har lyckats...



Loading next content