Svenska
Gamereactor
recensioner
Hyrule Warriors

Hyrule Warriors

Fredrik har slagits mot hundratusentals fiender i Koei Tecmos sammanslagning av två populära spelserier. Men hur bra är egentligen Hyrule Warriors? Svaret har ni här...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nintendo och Koei Tecmo har slagit sina påsar ihop för att skapa en crossover mellan de båda företagens populära spelserier Legend of Zelda respektive Dynasty Warriors. Ett koncept som på förhand lät lika märkligt som intressant, men som såhär i efterhand tydligt visat att Zelda-karaktärer även fungerar i ett renodlat hack 'n slash-spel utan att det känns som slöseri med figurerna.

Den här gången hotas landet Hyrule av en ny mörk kraft som leds av en häxa vid namn Cia, som gör allt i sin makt för att ta över landskapet. Den som sedan tidigare har bekantat sig med Zelda-serien kommer genast att känna igen sig. Som jag har varit inne på tidigare är det en blandning mellan två populära spelserier. Det finns massor av fanservice att hämta, inte minst om man är frälst i Zelda-serien då utvecklarna har valt att fokusera främst på den, men även på Dynasty Warriors om vi tänker på spelupplägget.

Hyrule Warriors
Runt om på slagfältet finns det drösvis med föremål och vapen att hämta. Vill du hitta allt så har du många timmar framför dig.

Jag slängs direkt in i hetluften och omgående blir jag omringad av kopiösa mängder fiender. Trots det känns Hyrule Warriors till en början väldigt stelt. Eftersom jag har spelat ganska lite Dynasty Warriors genom åren så tar det ett tag innan jag blir varm i kläderna och verkligen förstår mig på hur det här spelupplägget fungerar. Det tar mig cirka 30 minuter innan jag kommer igång på allvar och det var ungefär den tiden som jag behövde för att förstå hur roligt jag kommer ha med spelet i fortsättningen.

Detta är en annons:

Varje bana ger mig tillåtelse att välja vilken karaktär jag vill spela som. Till en början finns det endast två karaktärer tillgängliga men ju längre in i spelet jag kommer desto fler karaktärer låser jag upp. Alla har de unika förmågor och olika vapen att utrusta sig med. För att lyckas i äventyret gäller det att man levlar sina karaktärer rätt och utrustar dem med rätt vapen för varje slagfält. En del av de besegrade fienderna tappar vapen och skatter. Skatterna är användbara för att uppgradera sina karaktär med olika förmågor och diverse specialattacker. Det finns även drösvis med mynt (Rupees såklart) att hämta på varje slagfält. De insamlade pengarna används för att levla upp sina karaktärer och således göra dem starkare än tidigare.

Hyrule Warriors
Bossarna i Hyrule Warriors är en riktigt trevlig aspekt och kan till viss mån vara ett riktigt problemlösande

Direkt slår det mig hur roligt det är att bara springa runt på fältet och krossa horder av välbekanta ruskprickar. Vid en större och massiv slakt av fiender får vi även se ett resultat på skärmen över hur många vi har lyckats dräpa under en och samma specialattack. En fullgod idé som ger mig större motivation till att försöka sätta nya rekord för varje gång som jag omringas av hundratals argsinta motståndare. Alla fiender och bossar som vi stöter på är hämtade från Zelda-serien. Bossarna är dessutom riktiga godbitar i Hyrule Warriors. Gigantiska monster där vissa till och med är lite kluriga att upptäcka den svaga punkten på. Det är nämligen den du måste finna för att slutligen gå segrande ur striden.

De taktiska besluten är oerhört viktiga. Det gäller oftast att tänka rätt, om anfall eller försvar är det bästa vapnet för stunden. På varje bana har båda lagen olika distrikt som ska försvaras. För att ta över ett fiendedistrikt så gäller det att slå ihjäl en viss mängd fiender och slutligen förgöra en miniboss, som dessvärre dör på 3-4 slag. Minibossarna ska nämligen inte räknas in bland huvudbossarna som kräver betydligt fler slag innan de går i backen. Om jag tar beslutet att anfalla fiendens distrikt så är chansen ohyggligt stor att jag helt glömmer bort att mängder av dem just i denna stund är på väg att göra en attack mot min egna bas istället. Då gäller det att snabbt bege sig hemåt för att försvara sina soldater som finns utplacerade runt om på stridsfältet. Därmed blir det pendlande strider och underhållande balans.

Detta är en annons:
Hyrule Warriors
Jodå, Ganondorf finns även med i spelet men frågan är bara om han står på din sida?

Huvudkampanjen i Hyrule Warriors tar cirka sex timmar att spela igenom. Men spelets livslängd kan utökas något kopiöst med tanke på alla prylar, föremål och vapen man kan samla ihop under banorna. Dessutom gömmer sig Skulltunas runt om på slagfältet, och bara där kan vi få ut några timmar extra av spelet om man känner för att försöka hitta alla (och det gör vi väl?).

Hyrule Warriors erbjuder mängder av uppdrag. Bitvis är många av uppdragen väldigt enformiga och här hade jag önskat att utvecklaren lagt ner lite mer tid på att variera uppdragen. Oftast går det ut på att ta över så många distrikt som möjligt och samma procedur upprepas alltför ofta. Dessutom saknar jag ett rejält onlinestöd. Det känns som om Hyrule Warriors hade varit ett perfekt spel att kriga mot och med vänner och bekanta via onlinestöd. Istället får vi nöja oss med lokalt multiplayer. Ett spelläge som dock fungerar riktigt bra och här får vi chansen att på ett gammalt hederligt vis spela igenom hela äventyret tillsammans med en kompis i samma soffa.

Hyrule Warriors
Spelläget "Adventure Mode" är ett riktigt trevligt inslag och här baseras kartan på det allra första The Legend of Zelda-spelet.

Förutom story-läget så erbjuder Hyrule Warriors även ett "Adventure Mode". Ett mycket beroende framkallat sådant. I det här spelläget är kartan baserad på det första Legend of Zelda som släpptes 1986 i Sverige till NES. För att komma vidare måste vi klara av diverse olika utmaningar, och varje liten del av kartan erbjuder olika uppdrag med olika svårighetsgrader. Vissa uppdrag kan till exempel kräva att du får en viss ranking för att ta dig vidare till nästa utmaning. Ett riktigt bra tillägg för den som inte riktigt är helt nöjd med huvudkampanjen.

Nintendo och Koei Tecmo har lyckats betydligt bättre än förväntat. Att dräpa fiender i stora drivor blir inte roligare än såhär och om man hade varierat uppdragen mer samt infört ett rejält onlinestöd så hade Hyrule Warriors aspirerat på ett ännu högre betyg. Helt klart ett måste om du gillar Dynasty Warriors eller framförallt Zelda-serien.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Massor av fanservice, episka strider, massor av prylar/föremål, häftiga bossar, beroendeframkallande, bra co-op-läge
-
Enformiga uppdrag, saknar onlinestöd
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Hyrule WarriorsScore

Hyrule Warriors

RECENSION. Skrivet av Fredrik Säfström

Fredrik har slagits mot hundratusentals fiender i Koei Tecmos sammanslagning av två populära spelserier. Men hur bra är egentligen Hyrule Warriors? Svaret har ni här...

8
Rolig överraskning i Hyrule Warriors-DLC

Rolig överraskning i Hyrule Warriors-DLC

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

För knappt två veckor sedan kunde Gamereactor rapportera att Ganons grisform snart skulle komma att bli spelbar i Hyrule Warriors tack vare det sista DLC-paketet, kallat...

5
Zelda: Majora's Mask-DLC till Hyrule Warriors

Zelda: Majora's Mask-DLC till Hyrule Warriors

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

För att fira att Legend of Zelda: Majora's Mask 3D lanseras nästa månad kommer Nintendo även släppa DLC baserat på denna klassiker till Hyrule Warriors. I paketet får man...



Loading next content