Svenska
Gamereactor
recensioner
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution

Ramen-smaskande dunderninjan Naruto är tillbaka med ett nytt spel, denna gång utan ett eget äventyr. Vi har kollat in om det finns nog med spellägen för att det ändå ska vara värt att ta sig en närmare titt på...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ultimate Ninja Storm-serien har fått en hel del beröm från både fans av serien och media, och det är onekligen bland de mest lyckade filmlicensspelen baserade på en animé och överhuvudtaget. Slagsmålssystemet är genomtänkt, grafiken imponerande och det märks att utvecklarna kan sin Naruto. Normalt är spel av denna typ utformade ganska traditionellt utformade där utvecklarna tagit en del ur storyn från animen de bygger på, skapat en singleplayerkampanj runt detta samt kryddat på med lite annat som ett läge där man kan spela mot andra.

Det gäller för den ordinarie Ultimate Ninja Storm-serien, men precis som 2012 års Generations har utvecklarna CyberConnect2 gjort ett avstamp från dessa grunder i denna spin-off. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution innehåller därför inget från de olika episoderna från Naruto - det är istället reserverat för det ofrånkomliga Ultimate Ninja Storm 4 - och detta är istället fyllt med en massa alternativa spellägen.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution
Den nya kontringen som finns tillgänglig i Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution påminner en del om Focus i Street Fighter IV.

Det finns dock två huvudsakliga spelsätt där det första är Ninja World Tournament. Precis som namnet antyder vankas en ninjaturnering med alla de mest framstående kulörta strykpåsarna från Narutos värld - både goda och onda samt döda och levande får vara med - där det gäller att kora den främste av dem alla. Sedan är det bara välja vem som ska få den äran och försöka kämpa sig till toppen.

Detta är en annons:

Slagsmålen avgörs i en arena där fyra ninjor slåss samtidigt, alla mot alla, med vissa för genren ovanliga tillägg. Till exempel har man ingen livmätare utan 1000 chakra-bollar som man tappar när man får stryk. Dessa bollar strösslas snabbt runt i arenan och kan såklart plockas upp av andra spelare. Den som har flest i slutet av striden står sedan som vinnare.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution
Någon riktig singleplayerkampanj finns inte i Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution.

Förutom dessa båda (alla mot alla och chakra-bollar) lite udda inslag finns även en annan egenhet, nämligen rälsar. Denna milt sagt okonventionella lösning används för specialattacker som träffar flera fiender åt gången. Och med fyra pugilister som kör samma grej kan striderna bli ganska rejält kaotiska. Men underhållande!

En annan kul grej är att den ö man spelar turneringen på fritt kan utforskas av spelaren. Ön är visserligen inte överdrivet stor, men kan prata med andra figurer (dock utan att dialogerna tar hänsyn till vem man spelar som, med samma replikskiften för alla figurer), leta bonusföremål, köpa saker och delta i speciella event. Dessutom finns en liten minikampanj att avnjuta där man får bekanta sig med Mecha-Naruto, en exklusiv figur för detta spel.

Detta är en annons:
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution
Över 100 kämpar finns tillgängliga, bland dem givetvis flera versioner av Naruto.

Kort sagt är turneringsupplägget roligt, men det skulle ha varit ännu bättre om de faktiskt tagit hänsyn till vem man spelar som (att se hela gänget vara hej och tjenis med Orochimaru är svårt att acceptera för fans). Det känns heller inte riktigt som att det finns nog med kött och potatis för att ha det här som spelets huvudrätt. Som en extragrej efter en bra kampanj hade det varit superbt, nu känns det istället snålt.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution har som ovan nämnt ytterligare ett spelläge, nämligen Ninja Escapades, och här vankas tre små historier avsedda att fylla ut storymässiga hål i mangan och animen. Det inkluderar bland annat historien om ursprunget för Akatsuki-gänget vilket berättas genom snygga animerade sekvenser gjorda av samma folk som är ansvariga för TV-serien. Det är ett intressant tillägg som upplevs lite som ett exklusivt avsnitt, minus då att alla strider såklart äger rum med den vanliga grafikmotorn. Precis som turneringsläget känns dock Ninja Escapades mer som ett bonustillägg än något att basera ett spel på.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution
Med så många figurer uppstår naturligtvis en viss obalans där några helt enkelt inte känns riktigt genomtänkta.

Utöver detta har Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution såklart mer traditionella spellägen som ett vanligt versus med spelare mot spelare, både lokalt och online. Nätkoden har vi tyvärr inte haft möjlighet att testa, men vet av erfarenhet från tidigare spel att den brukar vara utmärkt.

Spelmässigt är det få nyheter, men det har ändå hänt en del. Det mest uppenbara är en ny kontring som rätt utfört lämnar motståndaren försvarslös i några sekunder. Det är en kraftfull attack som helt kan kasta om ställningen i striderna, men har balanserats genom att vara svårtajmad att få in. En annan nyhet är att man nu får specialisera sig inför varje strid. Vill du has assistans av andra figurer, större fokus på Awakening eller en mer kraftull Ultimate Jutsu? Valet är ditt och det påverkar matcherna ordentligt.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution
Grafiken är helt makalöst tjusig och känns precis som ett avsnitt ur TV-serien.

Slagsmålssystemet är genomtänkt, även om ett antal figurer inte alls är lika intressanta spelmässigt som andra. Grafiskt sett är det mesta sig likt och Revolution ser ut som föregångarna, vilket egentligen är något positivt då de var ursnygga. Grafikmotorn som CyberConnect2 skapat är helt enkelt imponerande och lever upp till den välproducerade animens höga standard. Totalt vankas över 100 detaljerade figurer, bland vilka du dock hittar flera som bara är olika versioner av varandra.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution är i slutändan ett underhållande spel som tyvärr saknar något. Om det vore en restaurangmeny så skulle den vara fylld med smaskiga förrätter att botanisera bland, men sakna själva middagen. Därför är det svårt att rekommendera om du redan har någon tidigare del i serien. Ultimate Ninja Storm 4 kommer ju att komma med mer att göra, men tills dess är Revolution mest en trevlig bukfylla för fansen eller de som bara vill ha ett roligt partyfightingspel.

HQ
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Originellt turneringsläge, över 100 kämpar, snygg grafik, välgjorda tecknade sekvenser, bra spelkontroll
-
För lite innehåll, följer inte serien, obalanserade kämpar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Massor av nya bilder från Naruto Shippuden

Massor av nya bilder från Naruto Shippuden

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Nästa år kommer det återigen ges möjlighet att sparka stjärt med hjälp av Naruto och resten av gänget från den teckade serien. Titeln blir inte helt lätthanterliga Naruto...



Loading next content