Svenska
Gamereactor
recensioner
Lips: Number One Hits

Lips: Number One Hits

Sophie har trotsat influensor, förkylningar och kråkor i halsen och stämmer upp till skönsång med ett gäng listettor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Efter Microsofts försök att äntra karaokespelens Sony-dominerade värld, kan det bara konstateras att tronen fortfarande tillhör Sony. Microsoft gjorde ett tappert försök med sin storsatsning, Lips, men det var helt enkelt svårt för nykomlingen att rå på det urskogsaktiga konceptet som Singstar utgör.

HQ

Skam den som ger sig, det är Microsofts ständiga mantra. I Lips: Number One Hits är det åter igen dags att greppa de blingade mikrofonerna och sjunga av hjärtats lust till en salig blandning av hitlåtar. Även om gränssnittet är lika trevligt som i föregångaren, är Lips: Number One Hits inte den hit som Microsoft hade hoppats på.

Till att börja med ses Lips: Number One Hits inte som ett helt spel av utvecklarna. Där original-Lips gav dig 1000 poäng i gamerscore, om du nu orkat skråla dig igenom allt som spelet hade att erbjuda, ger Lips: Number One Hits dig endast 250 poäng. Det är lite uppenbart att spelet anses vara mer av ett påbyggnadspaket, faktiskt. Något som gör mig förbryllad är att det inte går att samköra Lips och Lips: Number One Hits. När du köpte Rockband 2 efter att ha lirat Rockband i många timmar, var det enkelt att föra över låtar och annat smått och gott. Med Lips: Number One Hits kan du inte göra detta, och om du vill ta del av allt det som fanns i föregångaren måste du helt enkelt byta skiva.

Med detta i åtanke faller det sig inte som en överraskning att ingenting har gjorts för att piffa till spelmekaniken. Lips: Number One Hits är fortfarande ganska enkelt, där spelet mäter ditt tonläge och din förmåga att hålla takt. I och med att Lips: Number One Hits innehåller endast en svårighetsgrad, vilar själva utmaningen på att du just håller tonläge och takt - något som inte alls är svårt. Du kan med andra ord nynna, stöna eller gny dig igenom vilken låt som helst och ändå vara en aspirant på de högre poängen utan vidare ansträngning. Fortfarande uppmanas du göra småkäcka poser med micken i högsta hugg, vilket är en ordentlig stämningshöjare om man spelar med några andra.

Något som jag gillade i föregångaren finns även i Lips: Number One Hits, vilket är några stycken minispel. Visst, inget nytt har direkt tillkommit där heller, men de är underhållande i sig självt och fungerar faktiskt bra. Något nytt som Lips: Number One Hits däremot levererar är funktionen med avatarbelöningar. Du kan låsa upp käcka grejer till ditt alter ego på din Xbox 360 som du sedan kan använda för att få kompisarna avundsjuka. Det är alltid kul att stolstera med ett par läckra brallor som ingen annan har, eller hur? Jag har hittills inte stött på något annat spel med dessa små morötter, tummen upp för det.

Detta är en annons:

Att kunna battla mot någon online är en Xbox 360-ägares självklara rättighet. Självklart är det svårt att realisera med ett karaokespel, men utvecklarstudion Inis har kommit på någon typ av lösning. Genom att låta dig skicka en utmaning till en annan spelare för att se om denne kan bräcka din poäng eller världsranking på vilken låt du nu vill, har de kommit ett steg på vägen. Jag väntar fortfarande på att Gamereactors chefsredaktör ska slå mig i MC Hammers gamla slängdänga U can't touch this.

Inget karaokespel är komplett utan låtar. Lips: Number One Hits har en ganska ojämn låtlista med inte alldeles klockrena listettor. De obligatoriska gamla godingarna som Roy Orbisons Pretty woman, Marvin Gayes I heard it through the grapevine och Bobby McFerrins Don't worry be happy trängs med Lady Gagas Let's dance, Tokio Hotels Ready set go och Aquas Barbie Girl. Inte en helt optimal blandning låtar, även om samtliga har varit listettor.

Om du blir trött på de medföljande låtarna i Lips: Number One Hits, kan du (precis som i original-Lips) ladda ner saker från Live Marketplace, streama låtar från din dator eller spela upp den från din Ipod eller annan bärbar musikspelare. När du streamar från datorn eller spelar upp musik från din mp3-spelare har du självklart inte någon karaoketext att följa. Microsoft har dessutom varit så vänliga att bifoga en kod på fem nerladdningsbara låtar med varje kopia av Lips: Number One Hits, vilket uppskattas.

Lips-serien är fortfarande långt ifrån att tafsa på Singstars tron, och i och med Lips: Number One Hits har Microsoft inte ens bemödat sig med ett regelrätt försök. Lips: Number One Hits känns mer som en expansion än ett riktigt spel, men detta till trots har Microsoft den inte så trevliga smaken att kräva fullt pris för liret. Visst är Lips: Number One Hits ett helt okej karaokespel som fungerar på ett tillfredsställande sätt, men det känns som om spelserien som sådan skulle behöva filas om ordentligt för att ha en chans mot Singstars jätteimperium.

Detta är en annons:
Lips: Number One HitsLips: Number One HitsLips: Number One HitsLips: Number One Hits
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Kul med avatarbelöningar, underhållande minispel, de nya mickarna är bättre
-
Kommer inte med mycket nytt, säljs för fullt pris trots lite innehåll, inga svårighetsgrader
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • lalle408
    Jag skaffade detta i hopp om en förbättring men ack så jag var naiv. Det spelet är i stort sätt exakt som första spelet, fast med andra... 5/10

Relaterade texter



Loading next content