Svenska
Gamereactor
recensioner
Star Wars: Galactic Defense

Star Wars: Galactic Defense

Tower Defense-genren är ett underhållande tidsfördriv som oftast erbjuder mycket mys. Star Wars: Galactic Defense gör det däremot inte...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag gillar spel av typen "tower defense". Att tänka taktiskt och effektivt i uppbyggnaden av ett riktigt smaskigt försvar gentemot kryp, zombies och andra fantasifoster är ett synnerligt underhållande tidsfördriv och något som funkar utmärkt på Ios. Jag vågar exempelvis inte ens börja räkna på hur många timmar, möjligen dagar, jag lagt på ett spel som Plants vs Zombies 2 då det är så lätt att plocka upp och bara köra en eller två banor när som. Spelen i genren är dessutom oftast sanslöst beroendeframkallande med sitt enkla upplägg och designen i spelen brukar vara väldigt lekfull och mysig. Star Wars: Galactic Defense lyckas med konststycket att trampa i klaveret på samtliga punkter och spelet står sig som ett lysande exempel på hur du inte gör ett spel inom tower defense-genren.

HQ

Men innan jag börjar dra allt som är fel med Star Wars: Galactic Defense, och det är en hel del, så kan jag rikta in mig på det positiva. En kort process. För det första är musiken, som alltid i fallet med Star Wars-relaterade spel, toppen. John Williams underbart tidlösa skapelser får mig alltid att dra på smilbanden och Star Wars-soundtracket är självfallet inget undantag. Det kan aldrig bli fel när "Imperial March" dundrar ut genom högtalarna utan gåshuden är alltid närvarande.

Star Wars: Galactic Defense
För att sammanfatta spelets pluskolumn, så har det alltså tillgång till Star Wars-licensen.

För det andra så är karaktärsgalleriet bra maffigt med flera valbara ikoniska figurer som Boba Fett, Obi-Wan och gamle gode Darth Vader. Har man en förkärlek till Star Wars, likt undertecknade, så blir man alltid fnittrig när alla dessa karaktärer dyker upp i spelbar form.

Men dessa två saker räddar verkligen inte Star Wars: Galactic Defense. För bortser man från musiken och karaktärerna så har man en slappt komponerad kompott som inte underhåller för fem öre och som endast existerar för att Star Wars är ett säljbart varumärke. Bland annat så har spelet ett förskräckligt långsamt tempo och att möta endast fyra små vågor känns som en evighet. Lägg även till att det har en hiskeligt ful grafik med en tillhörande fantasilös och urbota tråkig bandesign samt att spelupplägget är på tok för rörigt och oengagerade för att man ska orka spela det om och om igen. Varje bana innehåller redan utmärkta platser, vilket gör att en stor portion av den taktiska aspekten känns förlorad, där du får bygga torn av olika sorter inom attack och försvar.

Detta är en annons:
Star Wars: Galactic Defense
För att sammanfatta spelets minuskolumn: Resten

Dessa torn kan du även uppgradera under matchernas gång men det är fruktansvärt påfrestande arbete så man undviker det helst. Det krävs cirka tre klick på ikonen för att uppgradera sina torn och när man har flertalet högar med rebellstyrkor över hela skärmen så tappar man snabbt humöret och jag skriker många gånger rakt ut i frustration. Hade det varit på tok för svårt att förenkla en sådan sak som uppgradering av de egna tornen eller är det utvecklarnas idé av en utmaning? Knasigt.

Du får även ha med dig, till att börja med, en karaktär från antingen Jedi- eller Sith-lägret som har en egen specialattack. Dessa figurer är, liksom allt annat, galet långsamma och det är tråkigt att se hur något så fantasifullt som alla de här underbara karaktärerna blivit reducerade till tröttsamma tillägg. Glöm inte heller den ovanligt röriga menyn som är på tok för plottrig och onödigt snårig för att man ska orka sätta sig in i och fatta vad allt är. Det jag uppfattade var att alla knappar innehöll någon form av betalningskrav. Som sig så klart bör.

Star Wars: Galactic Defense
Låt bli detta, lägg dina pengar på något annat istället.
Detta är en annons:

Star Wars: Galactic Defense är ett fult, tråkigt och oengagerat tillägg till tower defense-genren och enda anledningen till dess existens är att håva in lite mer stålar. Att Lucasart i detta fall inte verkar bry sig om ifall det underbara varumärke som är Star Wars blir förvanskat eller inte gör ont i mitt lilla hjärta då detta är för mig något väldigt kärt. Gör din plikt och låt Star Wars: Galactic Defense falla i glömskan på App Store och invänta Star Wars Battlefront istället.

03 Gamereactor Sverige
3 / 10
+
Bra Musik, välfyllt karaktärsgalleri
-
Sjukligt långsamt, ful grafik, tråkig design, tröttsam spelkontroll, röriga och plottriga menyer
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Star Wars: Galactic DefenseScore

Star Wars: Galactic Defense

RECENSION. Skrivet av Jonathan Björklund

Tower Defense-genren är ett underhållande tidsfördriv som oftast erbjuder mycket mys. Star Wars: Galactic Defense gör det däremot inte...



Loading next content