Svenska
Gamereactor
recensioner
Tekken 6

Tekken 6

Tekken 6 i bärbart format, kan det verkligen bli bra det? Det var frågan jag ställde mig och efter att ha smiskat fultrut i massor är svaret helt klart: jajjebox!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Har du någonsin haft suget att klappa någon på käften när du upplever hiskeliga förseningar i ditt kollektiva resande? Eller önskat våld mot människor när du sitter i en tågkupé i juletider och osnuta ungar springer runt och skriker i högan sky. Medan en tjock tysk snubbe med andedräkt bestående av sur korv och gammal ost långsamt dreglar ner på din jacka medan hans huvud lutar mot din axel? Det är fullt normalt att vilja dra på någon en fet smäll i dessa situationer, dock ska du låta bli, då det tenderar att bli väldigt dålig stämning och du kan finna dig inför rätta. Det är dumt att slåss i verkligheten, men det finns som tur är medel mot detta.

Men om du kånkar på dig en PSP och ett exemplar av Tekken 6 kan dina drömmar gå i uppfyllelse, du får spöa så mycket trut att du baxnar helt enkelt. Det mesta är sig likt från den stationära versionen och här finner man ett komplett prygelspel fullproppat med härligt bråk. Rent och enkelt arkad-läge bjuder på en rad fighter och sedan är det över, inget mer. Storyläget börjar med en kort snutt handling i början och avslutas med en klassisk filmsnutt när man har sparkat tillräckligt mycket stjärt.

Sedan kan man såklart utföra träningsfighter, spela survival eller något av de nyare spelsätten gold rush eller ghost battle. I nästan varje spelsätt ackumulerar man som spelare valuta som används för att tramsa upp sin karaktär i allehanda jättefåniga utstyrslar. Vill du få någon att se ut som en hormonstinn transa? Mer eller mindre inga problem, möjligheterna är många och resultaten kan variera. Humoristiskt och roligt, men inget som egentligen bidrar med något konkret till upplevelsen om man ska vara ärlig.

Kampanjläget från den stationära versionen återfinner vi inte på PSP, något som inte är någon som helst nackdel då denna del var helt hopplöst urbota tvärusel på Playstation 3 och Xbox 360. Att vi slipper detta hopplösa sorgebarn är faktiskt en stor fördel och ger oss ett mer fokuserat spel. I övrigt är det mesta sig likt. Vi finner samtliga 40 karaktärer från det stationära Tekken 6 i den bärbara versionen och förutom en logisk nedskalning av grafiken är allt sig likt.

Detta är en annons:

Visuellt må det se mindre pråligt ut, men aldrig fult eller dåligt trots bitvis svagt texturarbete. Karaktärsmodellerna är snyggt återskapade på den lilla skärmen och animationerna är både bra gjorta och hänger med utmärkt i tempot. När ett spel portas till bärbart format brukar man alltid mista en del i kvalitet, något jag dock aldrig märker av. Självklart sätter kraften i PSP kontra den i Playstation 3 och Xbox 360 sina begränsningar, men man känner aldrig att man får en sämre version när man spelar på PSP. Banor finns det självklart gott om, mer eller mindre samma uppsättning som från Tekken 6 i fullformat, denna gång är det dock bra mycket mindre effekter i omgivningen. Bilderna nedan må inte ge ett speciellt trevligt intryck, men tro mig, det ser bra mycket bättre ut i rörelse.

Något som har överförts med bravur från Playstation 3 och Xbox 360 till PSP, är de långa laddningstiderna. En mindre smickrande detalj visserligen. Dock är det inget som ödelägger upplevelsen men jag hade gärna sett att laddningstiderna blir kortare, vilket de visserligen blir en smula om man installerar Tekken 6 på sitt minneskort. När jag spelar fighting-spel gillar jag inte att vänta allt för länge, något som dock samtliga Tekken 6-versioner lider av, speciellt om man jämför med det snyggare och äldre Soul Calibur IV.

Mina förhoppningar på Tekken 6 på PSP var inte allt för höga, men personligen blev jag ordentligt överraskad och faktum är att Tekken 6 i bärbart format är nästan lika bra som på stationär maskin. Det enda jag saknar är ordentligt onlinestöd, för den med kompisar med PSP och Tekken 6 kan man säkert ha mycket skoj via ad hoc-läget, men jag tillhör inte den lyckligt lottade skaran och finner mig helt enkelt utan njutbar onlineupplevelse.

Tekken 6 är snyggt, smidigt och underhållande, tekniskt sett står det sig väldigt bra och jag är faktiskt lite imponerad över hur mycket som utvecklingsteamet har lyckats få med i den bärbara versionen. För dig som vill ha en kompetent light-version av Tekken 6 är detta ett mer än godkänt alternativ till den stationära versionen. Eller om du helt enkelt vill finslipa dina prygelskills när du ska spöa polaren som jämt fegar som en räv med sin äcklige Kazuya.

Detta är en annons:
Tekken 6Tekken 6Tekken 6Tekken 6
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Snyggt, smidigt, massor av innehåll, utmärkt konvertering, inget kampanjläge
-
Inget onlinespel, långa laddningstider
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • Cracksup
    Handling / story / vad man gör i spelet Spelet är det sjätte av alla sex spel som kommit ut i serien. Spelet har många funktioner och det finns... 9/10
  • dukedoom72
    Så var det time för den sjätte Iron fist tournament, och alla seriens kämpar (utom Bosconowitz, Gon och Angel) är med, plus ett gäng... 9/10
  • ungpappa
    Tekken 1 Tekken 2 Tekken 3 Tekken 4 Tekken 5 och Tekken 6. All tid jag spelat dessa spel, alla gånger jag tänkt att detta är min favorit gubbe.... 9/10
  • Gamer_93
    Bland alla olika sorters spel där ute finns det en speciell Genre som jag gillar starkt, Fightingspel! Bland alla dessa fightingspel är Tekken en... 9/10

Relaterade texter

Tekken 6Score

Tekken 6

RECENSION. Skrivet av Jesper Karlsson

Tekken 6 i bärbart format, kan det verkligen bli bra det? Det var frågan Jesper "fegspelarn" Karlsson ställde sig och efter att ha smiskat trut i massor är jans svar helt klart: Jajjebox

Tekken 6Score

Tekken 6

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter närmare fem långa år är det återigen dags att gå med i Namcos Iron Fist-turnering för att dela ut lite storstryk



Loading next content