Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Turtle Beach Z60

Turtle Beach levererar ytterligare ett stycke högkvalitativa hörlurar för gamers, och Jonas Mäki har spenderat tid i testlabbet samt satt betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Om jag ser tillbaka på de senaste tio åren och de headset jag valt att använda, så skulle jag säga att en förvånansvärt stor del är Turtle Beach. De har aldrig haft flest finesser, utan generellt sett levererat precis det man som gamer vill ha utan krusiduller och med bara bra teknik och passform - om än med ofta tveksam och aningen laserskadad design.

HQ
Turtle Beach Z60
Just design och materialval är Turtle Beach enda riktiga svaghet.

Så hur är Z60 då? Jo, Turtle Beach levererar återigen ett lika välbyggt som välljudande headset som dessutom stödjer 7.1 surround (DTS Headphone:X 7.1), vilket är guld värt i förstapersonskrigande. Det var i Halo: Reach jag lärde mig uppskatta funktionen och tekniken hunnit bli så bra att det verkligen fungerade väl i lurar. Z60 fungerar enastående bra i surround-kategorin och man missar inga ljud runtomkring, vilket ger ett stort spelmässigt övertag mot de stackare som kör med stereohögtalare.

Som väntat är basen blytung och får det att vibrera i hela kroppen när den grövre kalibern avfyras, men Z60 kan med fördel nyttjas även till musik och film, och har rent av välkalibrerade förinställda lägen för detta som presterar över all förväntan. Enda är väl att den aningen bombastiska standardljudbilden inte lämpar sig för all musik, men det finns lyckligtvis inställningar så lätt åtgärdar detta.

Turtle Beach Z60
En fantastiskt smidig fjärrkontroll som ställer det mesta annat i skamvrån.
Detta är en annons:

Som testobjekt har jag använt relativt nyligen släppta Far Cry 4 som ju har en utomordentlig ljudbild med mycket saker som försiggår i bakgrunden. Det går lätt att urskilja alla nyanser och tack vare funktionen Dynamic Chat Boost går det att höra vad folk säger även när det dundrar på som allra värst i spelet.

Den smidiga medföljande fjärrkontrollen gör att man lätt kan stänga av mikrofon, justera volym eller höja talvolymen från de du pratar med. Upplägget är föredömligt smidigt och att det går att sköta allt med en hand är ett stort plus. För dig som är van Turtle Beach-användare vågar jag påstå att det här är det bästa de gjort på området, vilket säger en del.

Turtle Beach Z60
Z60 rekommenderas till både spel och film.

Brasklapp dock för stödet av Playstation 4 och Xbox One. Z60 går att använda med dessa, men inte särskilt bra. En hel del funktioner och möjligheter försvinner på vägen och jag hoppas på att få kunna testa Turtle Beach Ear Force Stealth 500X inom kort för att se vad den kan erbjuda till konsolerna.

Detta är en annons:

För att summera är detta ett nytt kanonheadset från Turtle Beach, som även har användningsområden utöver spel och film. Du kan faktiskt rent av plocka bort mikrofonen och därmed nyttja Z60 även som vanliga hörlurar och du har en riktig vinnare i kategorin gaming-headsets. En ny favorit, helt enkelt.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Kanonljud, smidig fjärrkontroll, mycket bekväma, tydligt surround-ljud, goda inställningsmöjligheter, mångsidiga
-
Känns plastiga
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Turtle Beach Z60

Turtle Beach Z60

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Turtle Beach levererar ytterligare ett stycke högkvalitativa hörlurar för gamers, och Jonas Mäki har spenderat tid i testlabbet samt satt betyg...



Loading next content