Svenska
Gamereactor
recensioner
Lego Movie Videogame

Lego Movie Videogame (smartphones)

Lego brukar alltid vara festligt att spendera tid med men när spelversionen till den populära filmen äntrar smartphones sitter många bitar löst...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Lego har alltid legat mig varmt om hjärtat. Varje gång jag plockar fram en byggsats med de färgglada små plastklossarna krullar sig det roströda skägget i ren förtjusning. Lego är en perfekt mix av ordning och kaos. Antingen väljer du att följa den färdiga ritningen till punkt och pricka eller så hänger du dig åt total kreativ galenskap där plasten hamnar där den hamnar. Vad som är rätt och korrekt spelar således en makalöst liten roll så länge man har det galet kul.

Lego Movie Videogame
Spelkontrollen är verkligen inte bra utan både styltig och ojämn.

Den känslan fångade man extremt bra i filmen Lego The Movie som var en skratt- och fantasifest utan dess like. Den spelbara versionen av filmen, Lego Movie Videogame, lämnade däremot mycket att önska och kom inte alls upp i samma kvalitet som andra spel i serien som Lego Marvel Super Heroes och Lego Lord of the Rings. Man vill däremot fortsätta slå mynt på filmens popularitet och har därför skapat ett Lego Movie Videogame för smartphones. Det var tyvärr inte den mest lysande av idéer.

För det första så är styrningen oerhört stel och inte alls responsiv. Visst, den har väl aldrig varit klockren i något spel i serien men här är den verkligen horribel och karaktärerna har en fallenhet för att ramla över varenda kant som finns eller helt sonika gå åt fel håll oavsett vad jag tycker, tänker eller vart jag styr. Och oavsett om du väljer mellan peka/klicka-kontrollen eller den "fysiska" kontrollen direkt på skärmen så får du efter en stund exakt samma resultat: en ilsken min och en trasig surfplatta. Det isometriska perspektivet, känt från bland annat Diablo-spelen, man har valt att använda gör inte heller spelet några tjänster. Förutom att man inte kan hoppa så har man många gånger svårt att urskönja saker som upphöjda nivåer eller rörliga platåer vilket förvirrar på tok för mycket på många platser i spelet.

Detta är en annons:
Lego Movie Videogame
Designen förblir i varje fall grann även när spelmomenten är bedövande tråkiga.

Utöver det så är spelmomenten både få och väldigt repetitiva. Oftast handlar det om att hitta en byggsats, välja rätt karaktär, klicka på skärmen, bygga satsen och sedan fortsätta framåt. Sen är banan slut. Släng även till några fantastiskt tråkiga köruppdrag som får Rummel och Rabalders flygande matta från Lattjo Lajban att kännas het och sexig igen.

Checkpoints existerar inte heller i spelet utan man får starta om från början av alla banor om man dör. Att man ska behöva köra om allt ännu en gång och plocka ihop alla små bitar här och var skapar ingen vidare harmoni i det egna sinnet. Detta leder faktiskt till, just det, fler väldigt ilskna miner och ännu fler söndertrasade surfplattor.

Men tack och lov så är allt i spelet inte ångest och pengar i sjön på grund av krossad elektronik. Spelet har tur nog den där härliga designen som alla spel från Lego har, nämligen en lika delar färgglad som fantasirik omvärld samt ett tjockt karaktärsgalleri fyllt med härliga figurer från filmen som den temperamentsfulla Unikitty och den hyperpeppade rymdkillen Benny. Musiken är även den väldigt bra, även om överanvändandet av låten "Everything is Awesome" nästan får mig att spy, och jag finner mig många gånger bara sitta och lyssna på bakgrundsmelodierna istället för att spela själva spelet. Inget vidare bra betyg, men alltid något i sammanhanget.

Detta är en annons:
Lego Movie Videogame
Det må gå fort i Batmans bil men det är sorgligt nog inte värst roligt att framföra den.

Ska du spela något som har med Lego att göra så rekommenderar jag titlarna nämnda högst upp i recensionen och inte den här dåliga ursäkten som endast existerar för att tjäna lite extra stålar. Rösta med plånboken och lägg din surt fördärvade korvören på något roligt och välbyggt istället (Monument Valley). För i det här fallet så föll bitarna verkligen inte på plats.

04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Härlig design, bra musik, roliga karaktärer
-
Usel spelkontroll, tråkiga spelmoment, rörigt perspektiv, inga checkpoints, konstant frustrerande
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Lego Movie VideogameScore

Lego Movie Videogame

RECENSION. Skrivet av Oliver Thulin

När det vankas Lego på den vita duken vankas det såklart ännu mer Lego i spelform. Oliver har tagit reda på hur Lego Movie Videogame står sig...

5
Lanseringstrailer för Lego Movie Videogame

Lanseringstrailer för Lego Movie Videogame

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Filmen Lego Movie har fått finfina betyg i USA, och här i Sverige väntar vi som bäst på Lego Movie Videogame som släpps redan nu på fredag. Med tanke på hur bra TT Games...

2
Nya bilder från The Lego Movie Videogame

Nya bilder från The Lego Movie Videogame

NYHET. Skrivet av Oskar Nyström

Nya bilder från The Lego Movie Videogame, spelet baserat på filmen baserad på de danska plastklossarna, har dykt upp såhär två veckor innan lanseringen. Kika på dessa här...



Loading next content