Svenska
Gamereactor
recensioner
Rhythm Spirit

Rhythm Spirit

"Världens första rytm-fighting-spel" om vi får tro utvecklarna. De bärbar musikspelen är en liten marginell grupp i spelvärlden där ribban ligger skrämmande högt. Har nykomlingarna Monad Games vad som krävs för att ge sig in i leken?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Att nicka huvudet som en duva i takt med musik och rytmer är förmodligen lika grundläggande för mänskligheten som att klia sig bakom örat. Rhythm Spirit är ytterligare en välkommen blomma i den trädgård av rytmspel som slagit upp under de senaste åren. Den här gången är det dock för Iphonen och lite mer back to basic.

HQ

Spelet sätter rytm-upplägget i form av ett ninjaepos komplett med shinobis, kappas, tengus och fallande körsbärsblommor. Det är rakt och seriöst berättat med en trevlig om än inte särskilt stor variation på speluppläggen. Du diggar med i striders rytmer och jakters gångar och pekar på rätt symboler i takt med japanetnon som konstant flödar ur högtalarna.

Under din färd tweakas spelupplägget marginellt när du i vissa fall flyr undan mordlystna ninjor, duellerar mot demoner, söver en gigantisk Kapa eller tränar på toppen av världen tillsammans med din sensei. Grafiken är en enkelsinnig men polerad flashhistoria som inte tar ut svängarna men gör tillräckligt för att spelets utseende inte ska kännas undermåligt.

Musiken är rik och varierad om än en smula förglömlig. Rhythm Spirit är som sagt inte särskilt nyskapande i sin spelform, men tillräckligt bra genomfört för att vara farligt beroendeframkallande. Lägg på trophies och extra svårighetsgrader och du har en hit i det lilla. Allt som allt är det värt varenda krona för att göra din vardag på kommunaltrafiken lite mer uthärdlig.

Rhythm SpiritRhythm SpiritRhythm SpiritRhythm Spirit
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Snabbt att plocka upp, beroendeframkallande spelbarhet, trevlig variation
-
Anonym musik
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

6
Rhythm SpiritScore

Rhythm Spirit

RECENSION. Skrivet av Viktor Eriksson

"Världens första rytm-fighting-spel" om vi får tro utvecklarna. I Rhythm Spirit blandas dessa två element och blandningen är skön



Loading next content