Svenska
Gamereactor
recensioner
Solomon's Boneyard

Solomon's Boneyard

I en prequel till Solomon's Keep får vi välja en bland sju magiker för att spöa skiten ur horder av skelett och eldfiender. Solomon's Boneyard är lite av ett fynd och väl värt att spana in

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Låt oss göra en liten tidsresa. 23 år före händelserna i Iphone-spelet Solomon's Keep har trollkarlsskolan problem med en gammal elev. Någon som kallar sig Solomon Dark måste stoppas innan han hinner ställa till med för mycket oreda. En grupp magiker med olika förmågor ska kirra biffen, så välj noga vem detta blir...

HQ

Det börjar med att du får välja bland fyra magiker och häxor i lustiga hattar, färgglada kläder och användbara stavar. Trollkarlen Sirmin, eldmagikern Lucritus, häxan Aliss och ismästaren Morth. Tydligen finns inför första striden bara ett "rätt" val, åtminstone enligt överstetrollkarlen som klagar på alla utom Sirmin när jag anmäler mig frivilligt. Morth klär sig fel, Aliss är kvinna och så vidare.

Den orangeklädda Sirmin får ge sig ut i strid och med sin magic missile och specialare acid rain klarar jag mig rätt bra. På en väldigt mörk kyrkogårdsbana kommer horder och åter horder av skelett, eldmonster och zombies som vill att jag ansluter mig till dödskallarna sex fot under jorden vi slåss på.

Från börjar går det oerhört trögt. Sirmin rör sig långsamt och skjuter små fjantskott med vad som verkar vara en magisk ärtskjutare. Men i takt med att jag levlar upp får jag välja nya färdigheter som speedar upp såväl trollkarl som trollstav och antalet kills ökar stadigt.

Monstren droppar guldsäckar och dessa kan användas för att köpa mana eller hälsa när dessa mätare nått botten i striden. Alla slantar du samlar in sparas även efter du kolat vippen. För pengarna kan du dessutom shoppa "player perks", fördelaktiga egenskaper av olika slag, innan du startar banan. I affären finns allt från billiga "Rush"-förmågan (rör dig snabbare på banan) till den klatschigt döpta "+2 To All Skills" (+2 till alla skills).

Detta är en annons:

En del småsaker stör. Spelkontrollen med två virtuella spakar är lite bökig vilket blir ett omedelbart minus då både gång- och skjutknapparna går varma hela tiden. Att banorna är så mörka (du ser bara området runt omkring din hjälte) är också lite av ett irritationsmoment. Men visst ger det mersmak att mosa monster med magi och för sju spänn är detta ett riktigt hyggligt tidsfördriv.

Solomon's BoneyardSolomon's BoneyardSolomon's BoneyardSolomon's Boneyard
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Enkelt upplägg, bra karaktärsutveckling, smått vanebildande, billigt
-
Mörka banor, halvdan spelkontroll
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

4
Solomon's BoneyardScore

Solomon's Boneyard

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Välj bland sju magiker för att spöa skiten ur horder av skelett och eldfiender. Solomon's Boneyard är lite av ett fynd för sju spänn...



Loading next content