Svenska
Gamereactor
recensioner
Zlider

Zlider

Ett pusselspel som går på rymdräls och kräver ilsnabba reflexer, det är Zlider i ett nötskal det. Elfving har testat ett svenskutvecklat Iphone-spel som satt hans färdigheter på prov...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Den första världen beskrivs som "lätt". Haha. Hahaha! Efter femton misslyckade försök på bana nio börjar jag snabbt föreställa mig fasorna i den fjärde galaxen. Men på ett glatt och förväntansfullt sätt. Välkommen till Zlider, ett actionfyllt pusselspel som lär sätta din simultanförmåga rejält på prov...

HQ

Zlider är signerat Moyo Studios, ett gäng svenskar som jobbar i Kalifornien, och spelet har börjat nosa Plants vs Zombies i rumpan (häcken?) på amerikanska App Stores topplista för pusselspel. Konceptet lyder som följer: en meteorit rör sig längs en vit räls. I dess väg finns röda och blå konstellationer av kuber. Med din högertumme styr du de blå hindren upp och ned, med vänstertummen kontrolleras de röda blockens höjd. Om du så mycket som nuddar hindren är det Game Over - och förmodligen också Retry.

På vägen i varje bana finns tre stycken kristaller och ju fler av dessa du samlar upp (de styrs också av tummarna och följer hindren) desto ädlare medaljer får du om du klarar banan. För att avancera krävs en viss mängd medaljer, så ställ in dig på att behöva klara banorna helt perfekt. Ibland förgrenar sig rälsen och vid dessa vägskäl ynglar din sol av sig och du har ännu mer att hålla reda på.

Zlider är ett finfint exempel på hur man utnyttjar en maskins hårdvara. En nackdel med touch-skärmar är faktumet att ens fingrar ofta skymmer spelvyn, men i det här fallet har du tummarna i kanten av skärmen vilket är både logiskt och naturligt. Att tvådimensionell grafik verkligen inte behöver innebära begränsningar är också något man fattat. Och att banorna kan klaras på under en minut gör det till ett bra bärbart spel, ett spel du kan avnjuta i korta doser.

Nog för att spelsessionerna blir ganska långa. Är du envis som jag lär du spela om banorna så ofta att du faktiskt byter namn till Retry, och när du väl klarat banorna vill du se hur nästa ser ut. Totalt finns 80 stycken, för övrigt. För sju spänn är det riktigt bra valuta för pengarna.

Detta är en annons:

Zlider ska du definitivt kolla in om du vill spänna dina mentala muskler och träna upp din öga-hand-koordination. Ska man bums hitta något negativt så hade det inte skadat med någon slags inramning av händelserna - ingen episk storyline kanske - men något Angry Birds-liknande filmklipp på någon sekund som gav spelet en struktur bortom "ny nivå, ny nivå"-upplägget. Inte för att du kommer att sitta och sakna det när du försiktigt rör tummen längs skärmen för att guida din brinnande rymdboll till säkerhet.

ZliderZliderZliderZlider
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Utmanande, mycket bra spelkontroll, passar formatet, många banor, billigt
-
Ingen inramning av vad som händer
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
ZliderScore

Zlider

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Ett pusselspel som går på rymdräls och kräver ilsnabba reflexer, det är Zlider i ett nötskal det. Elfving har testat ett svenskutvecklat Iphone-spel som satt hans färdigheter på prov...



Loading next content