Svenska
Gamereactor
recensioner
Bug Heroes

Bug Heroes

Sophie har levt ett småkryps liv på Iphone och haft riktigt roligt i kampen mot loppor och iglar. Bug Heroes låter dig ta reda på hur kul man kan ha med en spindel, en myra och en skalbagge

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Att vara insekt kan man tro är en dans på rosor. Att leta efter käk, pollinera blommor eller hamna i dåligt spädd blandsaft låter som enkla och trevliga tidsfördriv, men livet som kryp innehåller mer action än så. Och även en hel del vapen, om Foursaken Media får bestämma.

HQ

Bug Heroes är ett charmigt spel, där tre modiga kryp gör det som de antagligen gör bäst, nämligen svinga allehanda vapen för att stoppa horder av inkommande motståndarinsekter. Målet är att förhindra att flertalet eftertraktade matförråd äts upp av de attackerande äcklen.

De tre insekterna som är spelets självutnämnda hjältar utgörs av en myra, en spindel och en skalbagge. I och med att de är bra på olika saker, blir du uppmuntrad till att friskt byta emellan dem. Att vara duktig på att byta mellan krypen och få dem att mosa fiender ger dig dessutom poäng, och vid tillräckligt mycket kan du levla upp dem för att skapa en riktig mördartrojka.

Att hjältarna är bra på diverse saker bidrar med lite mer fart och fläkt i spelet. Myran är en medelsvensson med färdigheten att kunna hantera handeldvapen, spindeln är snabb och stark men inte lika motståndskraftig medan skalbaggen är långsammare men bra på att rensa upp större områden tack vare sin omfångsrika attack.

Målet med Bug Heroes är som sagt att förhindra att loppor, iglar och annan ohyra kommer åt de högar av mat som finns utposterade kring de fyra banorna. Självklart kan du stå och tålmodigt vänta vid respektive hög med mat, men det innebär bara mer att göra när fienderna tillslut når sitt mål. Att strosa omkring och vara beredd på att attackera är det bästa försvaret, speciellt då du kan installera pricksäkra eldgivningstorn ovanpå de eftertraktade matbitarna.

Detta är en annons:

Spelkontrollen i Bug Heroes är förvånansvärt smidig för att vara ett Iphone-spel, speciellt med tanke på att kontrollschemat är en så kallad twin stick. Du styr med andra ord din utvalda krypkämpe med en 'spak' på skärmen medan du fläskar till fienderna med en annan 'spak'. Spelkontrollen är dessutom snabb och precis vilket gör det lätt att ge sig på intet ont anande fiender.

Det går inte att riktigt valla in Bug Heroes i ett specifikt fack. Spelet spelas lite som ett tower defence-spel som Ninja Town och Crystal Defenders, men har flertalet rollspelsinslag i och med att hjältekrypen kan uppgraderas, samtidigt som det är proppat med action och pang-pang. Att spelet är mycket tilltalande grafiskt är ett bra argument för att putta Bug Heroes högt upp på måste ha-listan för Iphoneägare.

Bug HeroesBug HeroesBug HeroesBug Heroes
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Bra spelidé, snygg grafik, smidig spelkontroll, charmigt presenterat
-
Lite väl svårt ibland, går ej att se kvarstående insekter
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Bug HeroesScore

Bug Heroes

RECENSION. Skrivet av Sophie Warnie de Humelghem

Sophie har levt ett småkryps liv på Iphone och haft riktigt roligt i kampen mot loppor och iglar. Bug Heroes låter dig ta reda på hur kul man kan ha med en spindel, en myra och en skalbagge



Loading next content