LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      recensioner
      Madden NFL 16

      Madden NFL 16

      Årets inkarnation av Madden-serien är en av de bästa på länge. Jonas Mäki har spelat fotboll och delat ut skoningslösa tacklingar i jakt på en digital Super Bowl-ring...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ
      HQ

      Det är sju sekunder kvar av den fjärde quartern, ställningen är 20 för motståndarlaget Arizona Cardinals medan jag lyckats skramla ihop 24 poäng med mina favoriter, Minnesota Vikings. De satsar därför allt på sitt sista spel med ett långt välriktat kast mot min sämre bevakade vänsterflank, och jag ser min givna vinst passera revy för ögonen när receivern är på och plockar upp bollen, bara för att liksom fumla med fingertopparna varpå en annan spelare försöker fånga och fumlar också - då en av mina spelare är vaken nog att se vad som håller på att hända. Bollen är min och vinsten är därmed säkrad.

      Varför jag tar upp just detta exempel ur alla mina många matcher med Madden NFL 16, är för att det var här jag verkligen insåg hur alerta mina spelare är denna gång, hur dynamiskt och realistiskt spelet faktiskt blivit. I verklighetens NFL är det oväntade vardagsmat och varenda match innehåller saker jag aldrig sett tidigare. Det har inte varit sant när det gällt Madden-serien. Inte så att matcherna varit repriser av varandra direkt, men den där verkliga oförutsägbara känslan av saker som man bara ser en gång har lyst med sin frånvaro.

      Madden NFL 16
      Dina försvarare har fått lite nya tricks i Madden NFL 16, men i synnerhet är det i offensiven nyheterna märks.
      Detta är en annons:

      En av orsakerna till detta är ett medvetet förbättrat coverage där jag nu kan välja att satsa allt eller ta det mer säkert och skydda mina receivers. Det gör riskerna större och tillför även ökad realism där vartenda spelval känns mer avgörande än tidigare, och de episka momenten fler. Dina recievers har också fått extra möjligheter och har nu tre varianter att försöka sig på när bollen ska plockas ned (Aggressive Catch, Possession Catch och Run After Catch), vilket gör att man som försvarare inte har samma kontroll på hur motståndaren kommer att bete sig.

      Spontant verkar i synnerhet Aggressive Catch, men även Run After Catch vara de bästa alternativen, men om det verkligen är obalanserat känns för tidigt att säga. Ändå är det passningsspelet som är den enskilda spelmässiga förbättring jag tycker gjort mest, där din quarterback fått flera nya verktyg till sitt förfogande. Till en början är det snudd på överväldigande att ha fått alla utökade möjligheter, och det tar flera matcher innan jag börjar inse vidden av vad jag nu kan göra. Det går till exempel med hjälp av trigger-knapparna att justera höjden på kasten för att se till att det blir precis rätt. Lobba över motståndarna när det behövs och kasta stenhårt när det är vad som krävs.

      Madden NFL 16
      Räkna med att ingen match blir den andra lik tack och gott om moment som kommer få dig att tappa hakan. Precis som NFL i verkligheten.

      Det har kort sagt gjorts mycket för att förbättra offense i Madden NFL 16, och alla dessa extra möjligheter gör att det finns väldigt mycket bättre förutsättningar att anpassa spelet samt skapa alla dessa unika situationer jag skrev om i recensionens ingress. Det kommer absolut ta några matcher innan allt blir uppenbart, men förbättringarna finns där och i takt med att jag lärde mig traktera dem, blev spelet också roligare. Den initiala känslan av att det är för likt fjolårets utgåva klingade sakta av och försvann nästan helt.

      Detta är en annons:

      För trots allt är det så att det inte direkt hänt jättemycket med varje grafik eller ljud, och menyerna är sig snarlika. Ett större fokus på att få det att kännas genomgående nytt hade varit trevligt. Dessutom finns fortfarande onödigt mycket problem med kollisionsprogrammeringen där folk bokstavligt talat vistas i varandra. Det är såklart en kontaktsport där spelarna är närmare varandra än i vår version av fotboll och hockey vilket gör det svårare, men även viktigare att få till.

      Madden NFL 16
      Som reciever kan du glädja dig åt flera nya möjligheter.

      Om du spelade Connected franchise eller Madden Ultimate Team förra året har du inte överdrivet mycket nytt att se fram emot (även om jag uppskattar de nya delmålen i förstnämnda). Det betyder visserligen att de fortfarande är underhållande (rent av aningen bättre än i Madden NFL 15), men även att de på sina håll kritiserade auktionerna i Madden Ultimate Team finns kvar. Kanske är jag gnällig i onödan och det är trots allt väldigt roliga spellägen som jag slagit ihjäl på tok för många timmar i, dessutom är det inte alla som har förmånen att få spela varje nytt Madden som jag gör - men lite fler nyheter och framför allt användarvänlighet hade varit trevligt.

      Lyckligtvis har ett nytt spelläge lagts till, kallat Draft Champions. Och detta är riktigt välgjort och orsaken till att jag inte tvekar att kalla detta för bästa Madden på många år. Konceptet baseras på det idag så oerhört populära fantasy-football och det är nagelbitande spänning att följa utvecklingen över 15 rundor där du ska bygga dit lag från grunden. De begränsade valmöjligheterna där du bara får ta en av tre spelare gör att ett enda felaktigt beslut kan sänka hela ditt lag. Sedan är det bara att sätta igång och spela. Detta är troligen det roligaste och mest intuitiva spelläget i Madden-serien hittills (utöver de ordinarie).

      Madden NFL 16
      Nya spelläget Draft Champions är makalöst underhållande.

      För att summera är jag mer nöjd med Madden NFL 16 än jag varit med serien på länge. Det är absolut inte perfekt och det finns utrymme för förbättringar. Men spelet har fått en annan dynamik och ett annat flyt i matcherna som gör dem betydligt roligare. Att jag under min recensionsperiod sparat fler repriser än jag gjort under hela min Madden NFL 15-karriär (som också var ett bra spel) säger en del om hur ofta det händer spännande grejer nu. Köprekommendation utfärdad, det har inte varit roligare att föra sitt digitala fotbollslag till Super Bowl på väldigt länge.

      HQ
      Madden NFL 16Madden NFL 16Madden NFL 16
      08 Gamereactor Sverige
      8 / 10
      +
      Enorma möjligheter, spelmässigt dynamiskt, Draft Champions är fantastiskt, relevanta nyheter, känns genomgående realistiskt
      -
      Gammal presentation, vissa kollisionsbuggar, inget grafiskt lyft
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      Relaterade texter

      3
      Madden NFL 16Score

      Madden NFL 16

      RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

      Årets inkarnation av Madden-serien är en av de bästa på länge. Jonas Mäki har spelat fotboll och delat ut skoningslösa tacklingar i jakt på en digital Super Bowl-ring...

      8
      Madden NFL 16 kommer till EA Access Vault

      Madden NFL 16 kommer till EA Access Vault

      NYHET. Skrivet av Kristian Kask

      EA har meddelat att Madden NFL 16 ska släppas till EA Access Vault nästa vecka och göra sällskap med de fjorton andra spel som redan finns i valvet. Den 2 februari är det...

      1
      Massor av nya Madden NFL 16-bilder

      Massor av nya Madden NFL 16-bilder

      NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

      Det är mindre än en månad kvar innan regerande Super Bowl XLIX-mästarna New England Patriots inleder årets NFL-säsong mot Pittsburgh Steelers, och bara två veckor kvar...



      Loading next content