LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      recensioner
      Playstation Move Heroes

      Playstation Move Heroes

      Tre radarpar, en drös minispel och en ganska ljummen spelupplevelse. I Playstation Move Heroes ger sig Ratchet och Clank, Sly och Bentley samt Jax och Daxter på småfåniga utmaningar med Move-stöd

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      De galaktiska gladiatorspelen, som vi har längtat! Särskilt när tre par odödliga Playstation 3-hjältar kidnappas av utomjordingar för att ställa upp i dem, då kan ju peppen inte vara större. Eller - uttryckt på ett annat sätt - det kan den.

      Efter ett förvirrat och lättglömt intro står radarparen redo. Ratchet och Clank, Sly och Bentley samt Jax och Daxter är redo för en samling minispel som styrs med Playstation Move. Celebritetsdensiteten hjälper dock föga då dessa virtuella klacksparkar är lika få som intetsägande.

      Jag börjar med lite frisbee. En käck kommentator hejar på. Tvättbjörnen Sly Cooper slungar iväg ett plast-ufo och jag får styra dess färd genom att vrida på Move-kontrollen. Målet är att spränga olika mål på banan men konceptet håller ungefär en halv omgång innan kontrollmässig otymplighet och en deja vu-känsla slår till.

      Att "vara" redskapet återkommer i den likvärdigt menlösa bowlingen, där jag agerar vilset klot i en minigolfliknande bana. Bowlingen är ganska talande för hela Playstation Move Heroes, då det tar ett roligt grundkoncept (som fungerade ypperligt i Wii Sports med uppföljare) och sedan gör något långsökt och gimmickartat av det. Det känns aldrig intuitivt och väldigt sällan roligt.

      Detta är en annons:

      En drift att spela om Ratchet & Clank-serien kryper sig på, särskilt i de grenar där robotar ska mosas av närstridsattacker med piska och projektilvapen. Att navigera med Move- och Navigation-kontroll i dessa banor är dock klumpigare än i det snart tio år gamla originalspelet. Då detta i praktiken är ett enspelarspel förstår jag heller inte riktigt tanken bakom "partytiteln".

      Efter avklarade grenar belönas du med poäng och medaljer i brons, silver eller guld och av svårighetsgraden att döma är detta ett spel för de yngre. Medaljer behövs för att låsa upp nya banor, men jag känner mig aldrig sporrad att gå vidare då jag bara möts av mindre variationer av samma nivåtyper.

      Dina Move-hjältar bär klassiska huvudvapen som piska och skiftnyckel som du använder genom att svinga med Move-kontrollen. Varje karaktär har dessutom en specialattack som aktiveras när en mätare är full. Att få motståndare att stanna upp för lite discodans är Ratchets specialitet och detta ordnas med glittriga discokulan Grovitroon. Spelar du som Sly kan du sakta ned tiden för att kunna plocka robotar mer effektivt.

      Idén är absolut inte dum; minispelssamlingar kan vara bra för korta spelstunder och med karaktärer av denna sympatiska kaliber kunde man ha kläckt en familje-hit. Men hur man än vrider och vänder på saken (eller Move-kontrollen, då) blir Playstation Move Heroes aldrig mer än en längtan efter nästa "riktiga" plattformsspel med valfri duo. Resan från hero till zero går fort, och ska man vara dramatisk är det synd att se dessa namn dras i smutsen på detta slappa sätt.

      Detta är en annons:

      Ett enklare samarbetsläge finns att tillgå, där spelare två kan pricka fiender med sin Move-kontroll. Playstation Move Heroes är dock inget fullfjädrad multiplayer-spel, och mer co-op än det i exempelvis Super Mario Galaxy 2 blir det aldrig.

      Playstation Move Heroes är ett virtuellt och lite mer barnvänligt svar på actionfilmen The Expendables. En drös kända ansikten som skuffats samman, en förhoppning om att det ordnar sig bara man har en bekant rollista, en överlag ljummen upplevelse.

      Playstation Move HeroesPlaystation Move HeroesPlaystation Move HeroesPlaystation Move Heroes
      05 Gamereactor Sverige
      5 / 10
      +
      Trevlig grafik, bekanta karaktärer
      -
      Trista minispel, långsökta grenar, ojämn spelkontroll, dålig variation
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      Relaterade texter

      0
      Playstation Move HeroesScore

      Playstation Move Heroes

      RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

      Tre radarpar, en drös minispel och en ganska ljummen spelupplevelse. I Playstation Move Heroes ger sig Ratchet och Clank, Sly och Bentley samt Jax och Daxter på småfåniga utmaningar med Move-stöd



      Loading next content