Svenska
Gamereactor
recensioner
Burger Time World Tour

Burger Time World Tour

Det förflutna återvänder i Burger Time World Tour. Ett spel om hamburgare, skapandet av hamburgare och kärleken till hamburgare. Viktor tycker egentligen att Petter borde recenserat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Egentligen borde Gamereactors egen chefredaktör, Petter Hegevall, skrivit den här recensionen. För det har väl knappast undgått någon hur mycket denna man vurmar för allt som har med hamburgare att göra? Som chefredaktör har han lärt mig oerhört mycket under min tid på Gamereactor och om massor av olika saker. Fast absolut mest, om hamburgare.

För Petter är hamburgare en religion. Tillagningen ett anrikt hantverk. Inmundigandet en konstupplevelse som inte ens hallarna i Louvren skulle kunna inkapsla. Petter hade verkligen kunnat lära Burger Time World Tour ett och annat. Som att du inte ska slänga allt du har på en och samma hamburgare, bara för att du kan. För en hamburgare är inte någon sabla fruktsallad. Det är en hamburgare. Och att stektiden är viktig. För ingen vill äta en ofärdig hamburgare. Men utvecklarna på Monkeypaw Games har inte lyssnat på Petter. De har istället gjort vad de känner för och slängt in alla möjliga element samtidigt i ett spel som inte ens är färdigt.

I Burger Time World Tour spelar du som en liten plattformshoppande hamburgerkock, Peter Pepper, vars främsta mål i livet är att bli världens största hamburgermonark. Detta genom att hoppa studsa och pussla ihop eleganta hamburgertorn, genom att klättra på byggställningar, samtidigt som han aktar sig för onda ägg, äckliga pickles och skurkaktiga korvar.

Burger Time World Tour
Ser du vad som händer på skärmen? Det gjorde inte Gamereactors recensent heller.
Detta är en annons:

Som retrohärstammande arkadlir gör Burger Time World Tour inte många rätt. Istället för att hålla det avskalat och simpelt så slänger man in alla ingredienser samtidigt och hoppas på det bästa. Resultatet är en grisig röra både sett till spelsystemet såväl som den grälla grafikröran som rinner fram över skärmen. Spelkontrollen är oprecis, bandesignen osammanhängande, kollisionsidentifikationen trasig och grafiken ser ut som om My Little Pony spytt på den.

Om det finns någonting positivt att säga om Burger Time World Tour så är det väl att det är väldigt rikt på innehåll. Men vad gör egentligen det när spelet i sig inte är särskilt intressant eller roligt att spela?

För allt som allt är det här inget annat än en regelrätt slakt av en gammal arkadklassiker. Vars original fortfarande vida överträffar den här Xbox Live Arcade-reinkarnationen. Faktum är att om Burger Time World Tour själv vore en hamburgare, så skulle det vara en väldigt äcklig hamburgare. En hamburgare som skulle ha fått Petter att gråta.

04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Mycket innehåll för pengarna
-
Oprecis spelkontroll, dålig kollisionshantering, gyttrig grafik, för många spelelement samtidigt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

8
Burger Time World TourScore

Burger Time World Tour

RECENSION. Skrivet av Viktor Eriksson

Det förflutna återvänder i Burger Time World Tour. Ett spel om hamburgare, skapandet av hamburgare och kärleken till hamburgare



Loading next content