Svenska
Gamereactor
recensioner
Table Top Racing: World Tour

Table Top Racing: World Tour

Vi har tävlat på bordsskivor i det nya och arkadiga racingliret från PlayRise Digital

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Uppföljaren till det omåttligt populära Table Top Racing vill nu flytta sig från mobila enheter för att istället låta oss bilkriga på allehanda bord från våra vardags- och köksrum. Inspirerat av klassiska Micro Machines-serien kommer nu Table Top Racing: World Tour och det är för tillfället gratis för Playstation Plus-prenumeranter.

I Table Top Racing: World Tour handlar det om så mycket mer än bara förstörelse på fyra hjul (och en del racing). Spelet är proppat med olika typer av events och med flertalet ljuspunkter sticker "Pursuits" ut mest. I det läget gäller det att jaga efter bilar som är märkbart snabbare än dig och målet är att drämma till dessa rakt i baken vilket resulterar i makaber krasch. Det finns också eliminerings-race där den otursamma spelaren som befinner sig sist efter varje varv får packa ihop och bege sig hem. Det är förvisso inga nyheter, när vi pratar om spellägen, men är trots det roliga, som korta tidsfördriv.

Racingen är uppdelad i två huvudkategorier; turneringar och speciella events. Turnering är spelets karriärläge och slutar med ett grand prix där det gäller att slåss för att hamna på prispallen. Special events å andra sidan är speciella utmaningar där du blir satt i en förutbestämd bil och måste tävla under former du inte bestämmer själv. Turneringarna blir tradiga fort då variationen blir lidande av allt för snarlika typer av tävlingar.

Detta är en annons:

Många av de föremål du kan få tag på under ett race är fruktansvärt tråkiga, de känns alldeles för veka för att ha en inverkan på utgången av ett race men det kan också vara på grund av de generellt korta banorna. Hade vapnen varit mer kraftfulla hade de kanske varit för kraftfulla. Det ska sägas dock att frysstrålen är tillfredsställande att använda, speciellt när man fryser en motståndare till en iskub och ser denne segla ner över bordskanten, utan möjligheten att påverka det. Förutom frysstrålen känns alla vanliga "speed boosts" meningslösa att plocka upp eftersom de bara ger din mini-motor en liten, liten ökning i fart.

Utseendemässigt är spelet ljust och färggrant, och de fem olika områdena är unikt detaljerade med egna, unika, hinder för dig att manövrera runt. Det som sticker ut mest av dessa fem är det 80-tals doftande rummet som är komplett med vinylskivor, Lego och gamla samlarkort. Medan de olika varianterna har sin egna identitet känns de snabbt gamla. Under de senare delarna i karriärläget återanvänds banorna med bara små justeringar för att öka svårighetsgraden, vilket är tråkigt.

Table Top Racing: World TourTable Top Racing: World Tour
Table Top Racing: World TourTable Top Racing: World TourTable Top Racing: World Tour
Detta är en annons:

Efter det att du har krigat dig igenom tävlingar blir du belönad med pengar, hur mycket beror på hur du placerar dig. Dina hårt tjänade slantar kan användas på nya bilar och uppgraderingar i garaget. Bilarna kommer i tre olika kategorier och här finns allt från Breaking Bad-inspirerade husbilar till riktiga sportbilar och det är alla rysligt bra designade. Problemet när det kommer till uppgraderingar är att så fort några är installerade blir tävlingarna allt för lätta att klara för motståndarna hänger inte med.

Avsaknaden av lokal multiplayer är en påminnelse om att sitta hemma i soffan med ett gäng kompisar och spela, börjar bli ett minne blott. Det är en besvikelse eftersom liknande titlar, som Mario Kart eller Micro Machines alltid har levererad strålande tävlingslägen, lokalt. Det går att spela online, med upp till sju andra, men dessa tävlingar slutar ofta med sura miner då många har en tendens att hoppa ur mitt i, på grund av frustration.

DLC-paktet The Supercharger släpptes samtidigt som spelet och innehåller nya bilar, nya banor och turneringar. Visst hjälper detta till att förstärka grundspelet men vi kan inte låta bli att undra varför det inte ingick från början. Nu känns det mest som ett sätt att tjäna sig några extra kronor medan spelet är gratis på Playstation Plus. De nya turneringarna kändes dessutom poänglösa då det endast är spegelvända från de som du redan har spelat i det

Table Top Racing: World Tour ville gärna gå samma väg som sin populära, mobila, föregångare men lyckas inte knipa sig en plats på prispallen på grund av problemen under huven. Utan lokal multiplayer, oinspirerade vapen och dåliga möjligheter för egna inställningar gör att spelet inte kan mäta sig med konkurrensen. Den adrenalinpumpade racingen känns kanske spännande till en början men med dåliga variation på banorna blir det tråkigt snabbt.

HQ
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Underbar grafik, grym bildesign, många olika typer av tävlingar
-
Ingen lokal multiplayer, usla vapen, tävlingarna blir för lätta efter uppgraderingar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content