Svenska
Gamereactor
recensioner
Sprung

Sprung

Välgjord interaktiv grafisk novell med kärlekstema för dokusåpa-generationen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Som konsolspelare i väst har man varit helt hänvisad till snuskspel på PC eller oöversatta japanska Datongspel om man velat prova på kärlek i digital form. Med Nintendo DS kommer dock Sprung som faktiskt är ett riktigt lyckat datingäventyr, perfekt anpassat för dokusåpa-generationen.

HQ

Det är en riktigt charmig kärlekshistoria modell Dawsons Creek som Ubisoft bjuder på, och till skillnad från hur det brukar vara är Sprung tänkt att tilltala både tjejer och killar. Spelet utspelas på en skidort där man ikläder sig rollen som tvålfagre Brett eller megababen Becky. De är båda vänner sedan barnsben men har kommit att få lite andra känslor för den andre sedan en tid. Problemet är bara att ingen av dem riktigt vill erkänna det, eftersom de är rädda att förstöra en fin vänskap.

Både Brett och Becky har med sina vänner och det är tillsammans med dem man ska hänga på trendiga diskohak, åka skidor och förhoppningsvis finna kärleken. Personerna i spelet känns alla trovärdiga och känns inte sådär överdrivet stereotypa. Sprungs franska rötter gör sig påmind genom de vackra serieteckningarna som illustrerar allt och den riktigt trevliga stämning som dialogen lyckas förmedla. Själv har jag en fäbless för svårfångade sydstatstösen Leanne och tar varje chans att umgås lite med henne.

Interaktiv grafisk novell är det enklaste sättet att beskriva Sprung. Interaktiviteten sträcker sig aldrig längre än till att välja svarsalternativ och rent grafiskt består det bara av stilbilder samt primitiva animationer med ansiktsuttryck. Trots dessa primitiva redskap lyckades Sprung fånga mig rejält. Jag spelar glatt med i mina kompisars burdusa lekar, spelar snurra flaskan, avstyr odrägliga rikemansslynglar från att bli alltför tajta med Becky och badar bubbelpool med någon av spelets fagra damer. När Sprung är som allra bäst är det minst lika kul som OC, Dawnsons Creek eller någon annan ungdomssåpa och förmedlar alla känslor på ett bra sätt. Dessutom har spelet ett överraskande bra soundtrack och jag är för en gångs skull riktigt glad att det finns möjlighet att lyssna på musiken i inställningsmenyerna.

Men, det finns alltid ett men, det finns ett par uppenbara brister med Sprung som gör att den som skaffar det ska veta vad denne ger sig på. Sprung är som sagt en interaktiv grafisk novell och innehåller egentligen inget som ska spelas. Det enda man gör är att välja på svarsalternativ och kommer man alltför fel tar spelet slut och man får göra om. Jag har ganska lång erfarenhet av datingspel och är väl medveten om vilken låg status genren har. Är du nyfiken och inte skräms av mycket text, så prova gärna på Sprung. För alla andra är det bäst att låta bli.

Detta är en annons:

För att ge spelet något slags återspelningsvärde finns flera tänkbara slut på Sprung och det går dessutom att spela som både Brett och Becky. Deras båda äventyr är helt inriktade på att en person av samma kön spelar, vilket gör det meningsfullt att spela igenom båda eftersom de är totalt olika, sånär som på att de innehåller samma personer. Utöver dessa två äventyr finns en rad bilder att låsa upp. Bilderna är helskönt designade och täcker båda skärmarna, men jag saknar motivation att försöka låsa upp allt och tycker inte de är nog morot att spela igenom spelet mer än en gång.

Jag hade oväntat nog kul med Sprung , trots dess uppenbara brister i allt från utförande till hållbarhet. Dialogen är välskriven och slår träffsäkert an på känslosträngarna, ackompanjerat av välvald musik. Sprung passar absolut inte alla, men helt utan förtjänster är det inte.

--
Läs vår recension av Ridge Racer DS till Nintendo DS

Läs vår recension av Polarium till Nintendo DS

Detta är en annons:

Läs vår recension av Super Mario 64 till Nintendo DS

Läs vår recension av Wario Ware Touched till Nintendo DS

Läs vår recension av Project Rub till Nintendo DS

Läs vår recension av Pokémon Dash till Nintendo DS

Läs vår recension av Zoo Keeper till Nintendo DS

Läs vårt beta-test av Yoshi's Touch & Go till Nintendo DS

Läs vårt beta-test av Castlevania DS till Nintendo DS

Läs vårt beta-test av Lost in Blue till Nintendo DS

Tävla om en Nintendo DS + två spel!

SprungSprungSprungSprung
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Välskriven dialog, suverän musik, skön design
-
Alltför kort, inget egentligt spel, primitiv grafik
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
SprungScore

Sprung

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Välgjord interaktiv grafisk novell med kärlekstema för dokusåpa-generationen.

1
Sprung

Sprung

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Jonas Mäki

Redaktionens store Don Juan, Jonas, har spenderat julledigheten med att träffa digitala damer på okänd digital skidort.



Loading next content