Svenska
Gamereactor
recensioner
Capcom Digital Collection

Capcom Digital Collection

Spelsamlingarna står som spön i backen det här spelåret. Näst på tur är en samling från Capcoms DLC-stall. Håller dessa titlar än idag och hur är samlingen som helhet? Viktor har svaret

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Ibland kan det vara marigt att recensera samlingar. Svårt att ge en korrekt överblick för läsaren. Speciellt när det rör sig om så många spel som i fallet med Capcom Digital Collection. Därför så tänker jag helt enkelt recensera vart enda ett av dem. Kort och koncist. Och sen så får du addera och subtrahera bäst du vill på egen hand för att komma till skott huruvida denna samling är något för dig. Right, då kör vi.

HQ
Capcom Digital Collection
Super Street Fighter II: HD Remix

Super Street Fighter II: HD Remix - Ett av världens absolut bästa fighting-spel i en snudd på usel HD-konvertering. De omritade gubbarna är okarismatiska och bilduppdateringen densamma som i originalspelet. Det hela leder till att HD-versionen blir otroligt obehaglig att titta på med ett helt karaktärsgalleri som vrider sig i grafikspasmer. Jag väljer originalet alla dagar i veckan framför den här HD-versionen. En besvikelse då som nu.

5 av 10

Capcom Digital Collection
Final Fight: Double Impact
Detta är en annons:

Final Fight: Double Impact - En sidscrollande fighter av en anrik årgång då mynten fortfarande rasslade i världens arkadhallar. Idag småtuggigt, trist och tragiskt att spela ensam. Däremot en sabla fest ihop med rätt sällskap i samarbetetläget. Och Mike Haggar är fortfarande spelvärldens bäste borgmästare.

7 av 10

Capcom Digital Collection
Bionic Commando: Rearmed 2

Bionic Commando: Rearmed 2 - Alltså, jag vet att det är lite som att svära i kyrkan att säga att man tycker om hoppfunktionen i det här spelet. Men jag tycker verkligen om hoppfunktionen i det här spelet. Den ger precis den sista svung som det förra Biononic Commando Rearmed också hade behövt. Uppföljaren är egentligen inte lika tajt designad men är likväl ett varierat, kreativt och slipat actionplattformspel väl värt din tid.

Detta är en annons:

7 av 10

Capcom Digital Collection
Super Puzzle Fighter II: Turbo HD Remix

Super Puzzle Fighter II: Turbo HD Remix - Ett spel som inte är för alla. Jag personligen gillar det. Kul upplägg att mixa pussel med fighting även om inlärningströskeln är oförlåtande och svårighetsgraden ojämnare än skalet på en smulpaj. Intresset dalar däremot fort.

Capcom Digital Collection
1942: Joint Strike

5 av 10

1942: Joint Strike - Nybörjarvänlig och nostalgisk shoot em up från den annars eviga HD-konverteringsstudion Backbone Entertainment (som för övrigt strulade till Street Fighter II: HD Remix). Estetiken är charmig, vapnen förutsägbara men trevliga och äventryret lagom långt med varierat innehåll. Ett dussinspel men ett bra sådant, speciellt för genrenybörjare.

6 av 10

Wolf of the Battlefield: Commando 3 - Ytterligare en Backbone Entertainment titel som följer i spåren för den överraskande populära "rikta-R-spaken-för-att-skjuta-åt-det-hållet"-subgenren som hämtats från gårdagens arkadaction. Tyvärr går det tolv på dussinet av spel som Wolf of the Battlefield: Commando 3. Att det försöker vara putslustigt roligt hjälper inte heller.

5 av 10

Capcom Digital Collection
Rocketmen: Axis of Evil "It Came From Uranus"

Rocketmen: Axis of Evil "It Came From Uranus" - Mycket riktigt. Det kom Uranus. Spela inte.

3 av 10

Capcom Digital Collection
Flock

Flock - Likt titeln ovan ett förbaskat ordvitsarspel. Påfrestande i sin illa författade humor, men med en välfungerande och rolig pusselmekanik som visserligen kommer med en del kontrollproblem men desto fler utmärkta bandesigner. Grafiken är dessutom supercharmig.

6 av 10

Alltså:

5 + 7 + 7 + 5 + 6 + 5 + 3 + 6 = 44
44/8 = 5,5

Samlingen som helhet - Det doftar reaback Jorden runt. En del av titlarna är trevliga men det saknas mycket spel (Mega Man 9 någon?) och särskilt Capcom känns inte samlingen bara för att man klämt in Street Fighter där på ett hörn. Ser du tillräckligt många spel som du ändå är intresserad av så antar jag att samlingen är helt okej. Annars skulle jag råda dig att plocka russinen ur kakan på Xbox Live Arcade eller PSN istället.

05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Final Fight är grymt ihop med en kompis, Bionic Commando Rearmed 2 är varierat och roligt
-
Trist mix av spel, Rocketmen: Axis of Evil "It Came From Uranus" suger stenhårt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Capcom Digital CollectionScore

Capcom Digital Collection

RECENSION. Skrivet av Viktor Eriksson

Spelsamlingarna står som spön i backen det här spelåret. Näst på tur är en samling från Capcoms DLC-stall. Håller dessa titlar än idag och hur är samlingen som helhet? Viktor har svaret



Loading next content