Svenska
Gamereactor
recensioner
Zombiewood

Zombiewood

Trender kommer och går, men zombies består. I Zombiewood har de levande döda tagit över Los Angeles gator, och som stuntman är det ditt jobb att ta itu med problemet och samtidigt skapa filmhistoria

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Enligt okända källor dör över åtta miljarder zombies dagligen. "Långt under dagsbehovet", skriker Gameloft och bjuder in dig för att finputsa siffrorna i ett humoristiskt free to play-spel som inte tar sig själv på alltför stort allvar. Zombiewood är lite som spelet Joe Danger 2 fast med odöda istället för motorcyklar. Dessa varelser har tagit över Hollywood och som den aspirerande filmstjärna du är hamnar du mitt i en zombieapokalyps. Ditt jobb, med hjälp av regissören och tunga vapen, är att skjuta dessa obetalda statister samtidigt som du spelar in filmer värda att tittas på.

Zombiewood
Dessa uppdrag ska du klara enligt manuset för filmen/banan Survivalist.

Filmerna är uppdelade i olika scener som innehåller diverse utmaningar. Klarar du en belönas du med en filmrulle, och när du har samlat ihop tillräckligt många sådana kan du låsa upp nästa film. Förutom att skjuta utan stopp ska du eskortera levande människor till säkerhet eller peppra sönder rekvisita. Detta är ett klassiskt Dual Stick Shooter, likt Super Stardust Delta, där du med den vänstra spaken styr den biffige hjälten och med högra riktningen på dina skott. Förutom att du här inte hittar några riktiga spakar, utan istället får förlita dig på touchskärmen. Något som är lättare sagt än gjort då skjutandet kan kännas både för svårsiktat och samtidigt för enkelt då våra ruttnande antagonister faller som käglor i vilket fall.

Zombiewood
Trevlig liten laddningsskärm.
Detta är en annons:

Zombies är flockdjur, ser du en kan du räkna med att familjen finns i närheten. Det är just den stora mängden av blodtörstande parasiter som skapar utmaning, för oftast är en enstaka odöd ganska enkel att ha ihjäl för gott. En del av dem lullar dock exempelvis omkring med något som ser ut som en ficklampa, och dessa är aningen knepigare än andra då de på något vis skjuter dig med sin lilla manick och alltså inte behöver komma nära för att göra skada. När det är en kort stund kvar av din pågående scen blinkar allt i rött och musiken snabbar upp för att skapa lite stress, vilken dock uteblir trots att fiendehorderna rör sig snabbare och är mer aggressiva.

Zombiewood
Döda zombies ger mynt och poäng.
Zombiewood
Slå ihjäl de odöda med elgitarren eller hacka dem till bitar med motorsågen, det är frågan.

Ju bättre du gör ifrån dig i scenerna, desto mer mynt och sedlar får du att spendera i spelets vapen- och utstyrselsaffär. Några vapen kan du dock levla dig upp till. Precis som med alla free to play-spel kan du här köpa till dig fördelar genom att lägga ut riktiga pengar, men är du taktiskt smart och använder ett vapen med ett passande bonusföremål, till exempel pengamultipliceraren som fungerar i en riktig kvart, kan du komma riktigt långt helt gratis.

Detta är en annons:
Zombiewood
Du kan förstås köpa spelpengar för riktiga pengar om det är din grej.

Zombiewood ses ur ett uppifrånperspektiv. Tecknade och färgglada figurer med överdrivna proportioner fyller upp skärmen, och även om det ser fint ut med allt blodsplatter från brinnande yxor och självsprängande zombies känner jag att haltandet av bilduppdateringen emellanåt drar ner det totala visuella intrycket. Musiken gör sitt jobb, precis som ljudeffekterna, men originaliteten lyser med sin frånvaro. Via Facebook och Gameloft Live kan du utmana vänner, satsa pengar och slutligen jämföra poängen och avgöra vem som är den optimala actionhjälten.

Zombiewood
Ett enkelt direktiv att följa.

Zombiewood är lättillgängligt och välanpassat för formatet, men fler egna idéer hade absolut inte skadat. Vare sig du är en gravmonsterfantast eller ej kan du absolut ge spelet en chans, vilket ju inte kostar något. Kan du tänka dig att lägga ut en liten slant skulle jag istället rekommendera Plants vs. Zombies om det är det levande likmosarkonceptet du är ute efter, eller Joe Danger 2 om det är stilen och designen som lockar.

Zombiewood
Välj vilken film du ska vara stuntman i härnäst.
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Den färgglada designen, lättillgängligheten, bitvis varierade utmaningar
-
Bilduppdateringen, bristen på egna idéer, svårt att bli engagerad
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
ZombiewoodScore

Zombiewood

RECENSION. Skrivet av Pard Madrid

I Zombiewood har de levande döda tagit över Los Angeles, och som stuntman är det ditt jobb att ta itu med problemet...



Loading next content