LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      recensioner
      Borderlands Legends

      Borderlands Legends

      Borderlands-serien tar en utflykt till den mobila spelscenen med Borderlands Legends. Finns här mer av samma kärlek som i huvudserien eller är det bara klassisk pengamjölkning? Viktor har spelat

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Så här borde det inte gå till. När ett storspel av samma magnitud som Borderlands släpper ett mobilspel, då borde det hända saker. Ribbor borde höjas, gränser flyttas och varumärket skyddas. Istället händer Borderlands Legends.

      Borderlands Legends är ett actionstrategispel med fågelvy där du kontrollerar de fyra huvudkaraktärerna Mordecai, Lilith, Brick och Roland från huvudserien. Uppdragen i spelet plockas fram med en slumpgenerator och är alla simpla varianter av monotont monsterdödande i fyra olika arenor.

      Det gäller alltså att koordinera gruppen bäst du kan med pekskärmen i realtid samtidigt som du också använder varje karaktärs unika förmågor för att gå segrande ur blodbadet. Roland kan läka sina medkombatanter, Brick kan skydda dem och så vidare.

      Borderlands Legends
      Att göra Borderlands Legends till ett strategispel var helt rätt väg att gå. Synd bara att 2K Games inte orkade gå så långt.
      Detta är en annons:

      Visst låter det enkelt? Visst borde det liksom bara fungera? Men det gör det inte. Inte ens i närheten faktiskt. Borderlands Legends är oinspirerat och tråkigt på ett sätt som bara är förunnat mobilspelvärldens mest unkna bakvatten.

      Spelkontrollen är stressad och ofärdig vilket i stort sätt knäcker spelet. Karaktärerna hittar inte rätt väg eller struntar i att reagera på kommandon, vilket tar bort all form av strategi med att försöka ta betäckning bakom skydd. Den trasiga spelkontrollen försöker Borderlands Legends istället väga upp med att den artificiella intelligensen för både huvudkaraktärerna och fienderna förmodligen inte ens klarat första banan i Angry Birds. Den är korkad bortom rimlighetens gränser och förvandlar det som hade kunnat vara roligt och engagerande till något precis tvärtemot.

      Presentationen i Borderlands Legends är knappt värd att nämna. Inte för att den är dålig. Det är väl ganska påkostad och så men det är ungefär som en riskaka. Varken bra eller dåligt. Bara väldigt "meeh". Detsamma gäller ljudavdelningen som är så förglömlig att jag funderar på om jag faktiskt ens körde Legends med ljudet påslaget.

      Borderlands Legends
      Att uppgradera karaktärerna tillför inte heller så mycket till upplevelsen. Det känns mer som jobb än som något skoj.
      Detta är en annons:

      Största misslyckandet i Borderlands Legends ligger däremot i att det inte på något sätt känns som ett Borderlands-spel. Det lyckas inte sätta atmosfären, det ambitiösa manuset eller ens lootknarkandet som ändå måste ses som seriens signum. Inte okej.

      Egentligen är jag kanske för hård. Egentligen är Borderlands Legends långt ifrån uruselt. Men det är också ganska långtifrån bra. I slutändan hamnar det snäppet under medel. Ett alldeles för dyrt halvförsök till spel som inte kommer göra nytta i någons liv. Borderlands-fan eller ej.

      04 Gamereactor Sverige
      4 / 10
      +
      Glimmar till i vissa strider
      -
      Dålig spelkontroll, hemsk artificiell intelligens, oinspirerat, känns ej som Borderlands
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      Relaterade texter

      4
      Borderlands LegendsScore

      Borderlands Legends

      RECENSION. Skrivet av Viktor Eriksson

      Borderlands-serien tar en utflykt till den mobila spelscenen med Borderlands Legends. Viktor har spelat och blivit besviken



      Loading next content