Svenska
Gamereactor
recensioner
Zombie Driver HD

Zombie Driver HD

Redaktör Mäki har bredsladdat ihjäl zombies på löpande band medelst gul taxibil i Xbox Live Arcade-versionen av Zombie Driver inför recensionen. Såhär bra är Zombie Driver HD...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Frågan är om det finns någon gång som zombies varit så populära som nu inom populärkulturen. Det odöda patrasket invaderar allt från TV-serier till film och spel i sådana mängder att det är direkt svårt att värja sig. I Zombie Driver HD har zombies tagit över en småstad i sådan omfattning att militären knappt kan hålla dem stången längre och måste be dig som enkel taxichaufför om hjälp för att hämta enstaka överlevande.

Något som i praktiken innebär att man får chansen att bredsladda ihjäl zombies på löpande band, och även beväpna sin Yellow Cab så man kan grilla dem, spränga dem eller bara brassa sönder dödköttet till stinkande färs. Ett kul koncept och det känns märkligt tillfredsställande att komma längs en bred gata i på tok för hög fart och se en hel hord av zombies, varpå man med nitro ökar farten ytterligare och bara rammar eländet.

Zombie Driver HD
Undan för undan får man tillgång till fler fordon, varför inte en hederlig tank att brassa dödkött med.

Det är slafsigt, arkaddoftande och faktiskt ganska kul. Och att hjälpa folk är heller inte det enda militären behöver hjälp med. Här och var finns bossar som enorma jätteslemhögar att skjuta sönder, reportrar som behöver beskyddas och mycket annat. Överallt finns dessutom vapenuppgraderingar, pengar och andra bonusar att plocka upp, vilket ger spelet en "katt och råtta"-känsla där man hela tiden måste göra det bästa av situationen. Och det enkla "top down"-konceptet fungerar och känns hyggligt underhållande under den ganska korta kampanjens drygt 30 banor.

Detta är en annons:

Och det är också bristen med Zombie Driver HD. Man skulle liksom vilja ha mer, fler och mer varierade uppdrag och framför allt skulle man vilja ha någon att dela glädjen med. Att köra omkring i villaområden och döda zombies är ett koncept som liksom bara skriker efter co-op. Här finns till och med ett spelläge kallat Blood Race där man får tävla längs en snitslad bana på Mario Kart-liknande premisser.

Blood Race är inte helt dumt och för tankarna till både Mashed: Fully Loaded och Micro Machines, och sämre förebilder än så kan man såklart ha. Bara det att det inte alls är särskilt kul att tävla ensam. Tänk om jag fått spela detta med tre polare och tävla antingen online eller i samma soffa. Vilken höjdare det hade varit.

Zombie Driver HD
Banorna är varierade och roliga och hade blivit dubbelt så bra om man kunnat dela glädjen med någon spelandes co-op.

Nu sitter jag förstrött och petar i spelets plottriga menyer (som ursprungligen var gjorda för PC) och köper uppgraderingar till min bil. Det är kul att testa resultatet genom att dra ut och röja, men hade jag haft något att spela med hade det med ens blivit dubbelt så bra.

Detta är en annons:

Det här skadar Zombie Driver HD-upplevelsen som alltså i grunden är riktigt hygglig. Det är old school och ett riktigt bra tänk. Det gäller att komma ihåg att när minuset är att man vill ha mer så betyder det såklart att utvecklaren är på rätt väg.

06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Härliga ljudeffekter, roliga uppdrag, genomtänkta spellägen
-
Saknar co-op, alldeles för kort, plottriga menyer
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Zombie Driver HDScore

Zombie Driver HD

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Redaktör Mäki har bredsladdat ihjäl zombies på löpande band medelst gul taxibil i Xbox Live Arcade-versionen av Zombie Driver inför recensionen. Såhär bra är Zombie Driver HD...



Loading next content