Svenska
Gamereactor
recensioner
Borderlands 2

Borderlands 2: Mr. Torgue's Campaign of Carnage

Skrikande fribrottare, bastanta bossar, vansinnesaction och Rocky-parodier. Jonas Mäki har hårdtestat den senaste Borderlands 2-expansionen Mr. Torgue's Campaign of Carnage...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Plötsligt hittar jag Badass Crater of Badassitude (japp, en plats som heter exakt just så) på min karta. Ett namn som visar sig vara väldigt passande när vi snackar om nya Borderlands 2-expansionen Mr. Torgue's Campaign of Carnage. Här har vapentillverkaren och gaphalsen samt sannolikt fribrottaren Mr. Trogue hittat ett nytt "vault", och enligt legenden kan det bara öppnas av Pandoras bäste krigare.

Det här har gjort att Mr. Torgue byggt en arena och hängivet letar efter just den kraftfullaste krigaren, något man blir varse så snart man kommer till Badass Crater of Badassitude. Mr. Torgue skriker, gapar och härjar och är så ofantligt macho att det mesta jag varit med om innan förbleknar. Innan jag vet ordet av raggar jag sponsorer, tränare och är med Rocky-parodier och krigar i nämnda arena där våg efter våg av fiender attackerar.

Borderlands 2
Arenan är den förmodligen coolaste och viktigaste platsen i Mr. Torgue's Campaign of Carnage.

Till min stora glädje är det även fler som gör anspråk på att vara Pandoras bäste krigare och tack vare det är Mr. Torgue's Campaign of Carnage till bredden fyllt av hugade stridspittar i alla former, storlekar och färger redo att göra upp. Det leder till en hel del minnesvärda bossfighter som fläskberget Motor Momma som sittandes i en stor tvåsitsig motorcykel försöker göra livet surt för mig och mina vänner.

Detta är en annons:

Men se det lyckas hon inte med, tvärtom har vi skitkul under den hektiska striden innan vi beger oss mot nästa ställe. Mr. Torgue's Campaign of Carnage innehåller nämligen en brutal mängd sidouppdrag där vi bland annat får träffa fanfavoriten och fullblodpsykopaten Tiny Tina samt evigt populäre Mad Maxxi. Just det här tycker jag är vad Gearbox lyckats allra bäst med i sina båda hittills släppta Borderlands 2-expansioner.

Borderlands 2
De båda ninja-lootarna StoppaDuvan och Apparaten nöjer sig inte med att stjäla allt utan försöker även vinna sig framgång på jackpot i Mad Moxxis filial.

Ingen av dem är nämligen någon billig liten grej, utan vi snackar rejäla uppdateringar som i sig faktiskt är lika stora som många spel är idag. Captain Scarlett and her Pirates Booty tog mig åtminstone 10 timmar för att göra allt, och Mr. Torgue's Campaign of Carnage är fullt jämförbart innehållsmässigt och innehåller dessutom svinsvåra uppdrag för level 50-spelare som man kan köra hur många gånger man vill. Mina farhågor om en enkel Horde-expansion, vilket var det första jag tänkte på när jag hörde talas om arenakonceptet, kommer därför snabbt på skam då det finns både story och massor av platser att besöka.

För att skapa lite variation till spelbarheten, annat än med ny utrustning och nya uppdrag, har man här även lagt till racing. Där gäller det att ilsnabbt ta sig runt en bana och plocka checkpoints på tid. Spelkontrollen är inte riktigt så tajt att det fungerar perfekt hela tiden, men utgör ändå ett kul avbräck som jag och mina polare sysselsatte oss med närmare timmen igår kväll åtminstone. Ett tecken på att vi hade kul och var nöjd med de XP som delades ut.

Detta är en annons:
Borderlands 2
Ett av många minnesvärda möten; striden mot Motor Momma.

Den kanske största nyheten är dock Mr. Torgues egna varuautomater som finns utplacerade med de sedvanliga för ammunition, vapen och hälsa. De innehåller enbart puffror av hans egna märke och känns som en genuint fiffig grej, framför allt då de inte tar dina mynt. Även om du som jag går omkring med en halv miljon slantar på fickan så är man alltså luspank i Mr. Torgue's Campaign of Carnage om man vill hitta nya coola grejer.

Istället gäller det att hitta Torgue Tokens för att kunna köpa sig maffiga grejer och det blir snabbt en trivsam jakt på dessa för att kunna handla de osannolikt fina krutpåkar som finns till salu. Lite som att vara nybörjade på nytt i Borderlands 2 där man får finns sig i att man oavsett level måste jobba upp sig på nytt.

Borderlands 2
Även om mycket kretsar kring arenan och Torgue, finns en fullödig kampanj med massor att utforska och sidouppdrag att göra.

Bland all sanslös action finns det dock en sak som förbryllar mig, nämligen det enkla faktum att otaliga fiender kör omkring i motorcyklar med sidovagn. Det ser skitkul ut och jag trodde givetvis att jag själv skulle få köra dem - varför inte ha någon form av race med dem eller ett beskyddaruppdrag där man måste hålla en medpassagerare vid liv? Möjligheterna är många, men märkligt nog får man inte köra dessa alls, de är bara för fienden, vilket känns som en plump i protokollet.

I slutändan är det lätt att rekommendera Mr. Torgue's Campaign of Carnage till alla Borderlands 2-ägare. Det är en redigt välfylld expansion som radikalt skiljer sig från Captain Scarlett and her Pirates Booty, utan att för den sakens skull knussla med varken bra humor eller sköna popkulturella referenser. Kort sagt är Badass Crater of Badassitude en plats väl värd att betala för att få besöka och Gearbox fortsätter visa att de just nu är de som bäst förstår hur nedladdningsbart material ska se ut, fungera och kosta.

HQ

Recensionen av Borderlands 2 hittar du på denna länk

Recensionen av Captain Scarlett and her Pirates Booty hittar du på denna länk

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Brutalt mycket action, underbart persongalleri, minnesvärda bossar, massor av innehåll, skön variation
-
Motorcykel med sidovagn går inte att använda, repetitiva sidouppdrag
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • SpamKnugen
    BADASS! Ordet beskriver så tydligt Borderlands 2 att det inte kan bli mer precist, du kommer höra ordet så många gånger under spelet att det... 9/10
  • Oni Sushi X
    Från början när Borderlands kom ut fanns det en viss tvekan på om det var ett spel värt att spela igenom. Det var ett spel som blandade rollspel... 8/10
  • Puddingface
    Borderlands 2 är en förstapersonsskjutare som utspelar sig på planeten Pandora fem år efter första Borderlands och planeten har tagits över av... 6/10
  • Shadowcraft96
    Jag orkade inte ens lira igenom det första Borderlands. Men i Borderlands 2 är det svårt att sluta spela. Allting har förbättrats. Pandora är... 9/10

Relaterade texter

7
Borderlands 2: Sir Hammerlocks Big Game HuntScore

Borderlands 2: Sir Hammerlocks Big Game Hunt

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Jonas Mäki har varit på storviltsjakt och tillsammans med Sir Hammerlock har de utrotat djur, dödat urbefolkning och våldfört sig på hela den nya kontinenten Aegrus...

0
GRTV återbesöker Borderlands 2

GRTV återbesöker Borderlands 2

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Du vet hur det fungerar vid det här laget. Varje dag klockan 16:00 drar vi igång något som vi valt att döpa till Gamereactor Live där skribenter från hela vårt 14 länder...



Loading next content