Svenska
Gamereactor
recensioner
World of Tanks

World of Tanks

En helt ny värld, av tanks! World of Tanks har vuxit så det knakar och släppte nyligen en jättepatch med massor av nyheter. Viktor har därför passat på att recensera hela spelet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ett massivt onlinespel med tanks. Just det. Bara tanks. Inget annat. Inga andra fordon, inga flygplan och definitivt inga soldater, mer än de som då sitter dolda i pansarvagnsmagarna. Nej, utan pansarvagnar så långt ögat kan nå och i alla regnbågens färger, alla kökets smaker och alla lerans former. Tyska, brittiska, sovjetiska och amerikanska. Det är helt enkelt... en värld av tanks.

World of Tanks är på många sätt unikt och på många sätt väldigt traditionellt. Det följer den typiska standardformeln för den här typen av gratis onlinespel. Du spelar matcher, tjänar fiktiva pengar som du sedan investerar i utrustning och uppgraderingar som gör dig till en starkare kraft på slagfältet.

Och som i andra gratisspel kan du också skaffa dig ett försprång genom att spendera lite riktiga pengar. Det finns även ett guldmedlemskap som konstant ökar mängden erfarenhet och pengar du tjänar under dina matcher, samt ger dig förmågan att bilda riktiga lag med dina vänner.

World of Tanks
Bland de smart designade tankkombinationerna finns exempelvis Sniper-tanks, som kan skjuta långt men inte se fullt så långt och därför tar hjälp av andra mindre tanks.
Detta är en annons:

Men den första biten är som sagt gratis. Det finns inte heller några exklusiva supertanks eller liknande, utan den som vill tröska sig till dem helt utan kostnad behöver bara ha ett tillräckligt stort tålamod och intresse. Däremot kan matchmakingen ställa till det lite ibland och para ihop din lilla blygsamma gratistank att slåss mot "der Übertank auf der Kriegshumel!" Och sånt känns ju inte så rättvist.

Själva spelsystemet påminner mycket om en klassisk förstapersonsskjutare men med ett större fokus på realism. Pansarvagnen är en pragmatisk maskin som sakta men säkert plöjer ner allt i sin väg. Något som alltid lyckas frammana en inbyggd stämning i början av varje match då allt du hör är endast larvfötterna mot marken och allt du ser är ödslig terräng och trasiga byggnader.

Sen går hela världen sönder. Pansarskott sliter dina vänner i stycken, larmet går när sektioner blir träffade och rätt snart är det hela över. Och du är ofta död. World of Tanks är underhållande men också krävande. Ibland på gränsen till oförlåtande. Blir din tank förstörd så kommer den inte tillbaka under resten av matchen. Därför är lagarbete betydligt viktigare än i andra onlineactionspel. Något som spelmekaniken uppmuntrar fint till genom att skapa tanks som kompletterar varandra och banor som skiftar stort i utformning.

World of Tanks
Utöver de klassiska matchlägena så har World of Tanks också ett smart kampanjläge som heter Clan Wars och som i teorin kan hålla på till oändlighet.
Detta är en annons:

För att vara ett gratisspel så har dessutom World of Tanks utseendet för sig. Inte minst när det kommer till detaljrikedomen och vad jag bara kan anta är den historiska precisionen, med vilken alla krigsvagnar ritats upp.

Spelet har funnits ute ett tag vid det här laget och utvecklaren Wargaming.net fortsätter ändå att pumpa ur sig strålande och generösa uppdateringar i alla dess former. Allra senast en jättebit på nästan 2 gigabyte som bland annat uppdaterade hela grafiken.
Till det finns också en gigantisk spelarbas med blandade gratisätare och betalande premiumkonton som bjuder på ett brinnande engagemang och ett community som konstant växer.

Allt som allt gör det World of Tanks till det något av det ultimata tankspelet. Det är definitivt inte något för alla, men om du är minsta nyfiken är det självklart att du ska prova. World of Tanks har ju som sagt ett ganska oslagbart pris - 0 kronor.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Bra tankkänsla, gratis, snyggt för ett gratisspel, välsvarvat spelsystem
-
Stundtals opedagogiskt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • ironmanken
    World of Tanks kommer dela personer i två läger. De som gillar det - och de som inte gör det. Det är gratis... och du får spränga skit i... 8/10
  • Jacob Rosenberg
    Ett väldigt roligt spel som testar en spelare på många sätt. Hur man jobbar med andra, hur man ska kunna skjuta en tank utan att bli träffad... 9/10

Relaterade texter

World of Tanks: Xbox One EditionScore

World of Tanks: Xbox One Edition

RECENSION. Skrivet av Cecilia Fjällström

Skottsalvorna haglar i fjärran och brandröken stiger högt mot himlen. Cicci har snöat in sig i den värld där pansarvagnarna styr, men känslorna är blandade...

World of TanksScore

World of Tanks

RECENSION. Skrivet av Viktor Eriksson

En helt ny värld, av tanks! World of Tanks har vuxit så det knakar och släppte nyligen en jättepatch med massor av nyheter. Viktor har därför passat på att recensera hela spelet

1
Snart släpps World of Tanks till Steam

Snart släpps World of Tanks till Steam

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Wargamings militärfest World of Tanks är äntligen på väg till Steam drygt ett decennium efter att det först släpptes. Utvecklarna anger att det är "coming soon" som...



Loading next content