Svenska
Gamereactor
recensioner
Modern Combat 4: Zero Hour

Modern Combat 4: Zero Hour

Det vankas terrorhot och militäraction igen, denna gång i bärbart format. Vi har smörjt in tummarna i vaselin och testat Gamelofts välgjorda Call of Duty-kopia Modern Combat 4: Zero Hour

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

"That is a kill!", vrålar soldaten bredvid mig efter att jag - av ren slump - lyckats pricka en terrorist i nyllet. Några sekunder senare kommer det igen: "That is a kill!" Däremellan har någon hunnit skrika både "Tango down!" och "Hostile eliminated!"

Du har hört och sett allting förut, men kan du inte få nog av snaggade karlar och hektisk militäraction kommer Modern Combat 4: Zero Hour inte att göra dig besviken. Det är snyggt, det är hektiskt, alla skriker och kroppsdelarna flyger som konfetti av ett enda knivhugg.

Modern Combat 4: Zero Hour
Ibland är Modern Combat 4 oförskämt snyggt.

Det andra jag gör jag när startar spelet är att modifiera knapplayouten på skärmen. Det behövs. För det första jag gör är att dö. Jag spränger mig själv med min egen handgranat. Två gånger på rad. Innan jag ens knäppt min första terrorist.

Detta är en annons:

Gameloft har lyckligtvis varit frikostiga med möjligheterna att låta spelaren justera efter eget behag. Jag börjar med att flytta granat-knappen längst ut i ett hörn och förminska den så mycket det går. Förstorar istället skjut-knappen. Efter lite pillande är jag nöjd. Eller ja, så nöjd det går att bli i bristen på fysiska styrspakar.

Modern Combat 4: Zero Hour
Under några uppdrag spelar man som ärkeskurken Page. Han låter som Duke Nukem och pratar såhär: "Die, vermin! I will end your miserable existence and destroy you and crush you under my heel and grind you between my manly jaws and etcetera etcetera!"

Spelkontrollen förblir spelets största utmaning. I kampanjen fungerar den hyfsat, men det blir desto svårare i multiplayer-läget när tempot skruvas upp och man plötsligt befinner sig i ett trångt utrymme med fem motståndare. Fingrarna halkar fram över skärmen. Jag hukar mig av misstag, missar skjutknappen, kommer åt den där förbannade granatsymbolen och spränger mig själv istället.

Begränsningarna i spelkontrollen sticker ut desto mer när resten av spelet håller en mycket högre klass. Modern Combat 4: Zero Hour smiskar Call of Duty: Black Ops Declassified både gällande yta och innehåll.

Detta är en annons:

Det är proppat med ögongodis såsom rörelseoskärpa och snygga ljus- och rökeffekter. Miljöerna spänner i enlighet med Call of Duty-kutymen över en stor geografisk yta. Jag hinner bland annat skjuta mig igenom både soliga Barcelona och ett brinnande Seattle under den cirka fyra timmar långa kampanjen.

Ljudeffekterna på vapnen är tillfredsställande hårda och kampanjen är tillräckligt varierad (fordonsmanövrering, prickskytte, ja det vanliga) för att man inte ska tröttna på något annat än alla förbannade "That is a kill!" som fälls var trettionde sekund.

Modern Combat 4: Zero Hour
Spelet rekommenderas å det grövsta till surfplattan. På mobilen blir det helt enkelt för lite utrymme för fingrarna.

I multiplayer kan upp till tolv spelare röja loss på samma karta. Det finns åtta olika spellägen och lika många kartor. Du kan välja mellan att spela lokalt via wi-fi eller online. Du tjänar erfarenhetspoäng och stiger i rank allteftersom du dräper andra spelare vilket låser upp nya vapen och färdigheter.

Modern Combat 4: Zero Hour
Under första banan får man på sann Dagen D-manér storma en strand.

Det går även att kolla sin matchhistorik och pilla med sin avatar. Allting funkar bra och jag hade inga problem att hitta matcher att spela i. Det är bara tråkigt att jag sett allting innan och dessutom upplevt det med en mer precis spelkontroll.

När Modern Combat: Zero Hour på flera punkter stundtals är uppe i konsolnivå, så blir mobilen och surfplattans kontrollmässiga begränsningar desto mer påträngande.

För en tiondel av vad Call of Duty: Black Ops Declassified kostar är det ändå ett väldigt prisvärt val för den som suktat efter att ha traditionell, stabil militärporr i byxfickan/väskan.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Väldigt snyggt, välgjort multiplayer-läge, varierat, bra ljudeffekter
-
Oprecis spelkontroll, tjatiga röster, ingenting man inte sett förut
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

6
Modern Combat 4: Zero HourScore

Modern Combat 4: Zero Hour

RECENSION. Skrivet av Carl Brännström

Det vankas terrorhot och militäraction igen, denna gång i bärbart format. Vi har testat Gamelofts välgjorda Call of Duty-kopia



Loading next content