Svenska
Gamereactor
recensioner
Ridge Racer 2

Ridge Racer 2

Här kommer samma spel igen, fast med en tvåa i titeln

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Först blir jag förvånad, sen förvirrad. Namco hävdar nämligen att Ridge Racer 2 är smockfyllt med nytt innehåll. Jag hittar bara gammalt. Jag spelar vidare. Fem timmar senare är jag fortfarande lika förvirrad. Ridge Racer 2 är ingen uppföljare. Det är samma spel som sist. Ytterligare någon timme in i spelläget World Tour stöter jag på tre nya bilar, samt två nya banor... Men dejá vu-känslan är obehagligt närvarande i varje kurva.

HQ

Menyerna är exakt likadana, den irriterande speakerrösten, spelkontrollen, gränssnittet, upplägget och musiken likaså. Ridge Racer 1.1 vore ett betydligt mer passande namn än Ridge Racer 2.

Men vad är då nytt, exakt? 9 nio banor har tillkommit varav en av dem är den underbara "Phantom Mile" från Ridge Racer Type 4. Mer då? 10 nya bilar och möjligheten att utmana en enstaka datorstyrd motståndar-bil på förvalda banor (Duel). Thats it! Stop. Och för det förväntas du betala 499 kronor. För mig är det inte bara förvirrande utan även rent utsagt förolämpande.

Hur Namco tänkt i utformandet av det här spelet övergår helt mitt förstånd. Visst, grafiken är lika bedårande snygg som i det första spelet och arkadfysiken i Ridge Racer är alltid lika orealistiskt härlig och belönande. Men det finns ingenting, absolut ingenting exklusivt rent innehållsmässigt i Ridge Racer 2 som borde erbjudits i form av ett gratis bonuspaket för nedladdning via Internet.

Du som redan äger det första spelet behöver inte ens överväga att köpa det här. Du som inte äger det första spelet bör gräva i den lokala spelbutikens reaback och istället köpa föregångaren till rabatterat pris. För 500 spänn för 9 nio banor, som tagit Namcos designers ungefär tre arbetsdagar att sätta ihop och kasta in, är ju löjligt.

Detta är en annons:
Ridge Racer 2Ridge Racer 2Ridge Racer 2Ridge Racer 2
04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Samma sköna körkänsla, samma snygga grafik
-
Extrem brist på nyheter, fantasi eller exklusivt innehåll...
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content