Svenska
Gamereactor
recensioner
The Fast and the Furious

The Fast and the Furious

Ingen Vin Diesel, ingen Paul Walker, ingen Tyrese. Men väl en massiv samling bilar, kilometervis av japansk motorväg och ett överflöd av reservdelar. The Fast and the Furious har till slut blivit spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Aaaaahhw, you bets beliiiiiivvv dat söööön! I'm gååånn smooook you and yo whip biatch! Fo riiiiial dawg...

HQ

Lite sådär kan det låta, smått överdrivet, men en hyfsat korrekt spegling av hur handlingen kan te sig i det försenade The Fast and The Furious-spelet, som efter många om och men äntligen är färdigt. Detta är ett spel som är inspirerad av den senaste filmen The Fast and the Furious: Tokyo Drift. Nyckelorden här är alltså "inspirerad av", vilket betyder att spelet inte bygger på någon av filmerna, utan är istället en egen kreation som utspelar sig i Tokyo där spelaren ska gå från botten till toppen av racing-hierarkin.

Med en liten pengapung fylld med pluringar ska man köpa sig en skorv som man får fixa till ett fruktat fartmonster. Vägen till ära och berömmelse börjar i en brant uppförsbacke där spelaren till en början för se sig svårt slagen av sina tuffa motståndare. En stunds enträget slitande på de nattsvarta gatorna och man har möjlighet att införskaffa de trimmningsdelar och kaross-kit man behöver för att att få övertaget, och när man har nått dit har man med stor säkerhet redan tröttnat.

Bilfysiken känns både stel och tråkig, och kombinerat med en kamera som skakar och gör mig lätt sjösjuk bidrar till att jag ganska snabbt tappar intresset. Upplägget känner vi igen vid det här laget, och det handlar självklart om att man ska trimma och smycka sin favoritbil med olika typer av prål och glitter.

En uppsjö av licensierade tillverkare finns att tillgå, och det mesta går att göra med sin bil. Att det är Eutechnyx, skaparna av det urusla Street Racing Syndicate är ju inte direkt något som inger förtroende. Speciellt inte när det briljanta Juiced är vida överlägset på alla punkter. Eller varför inte det senare Import Tuner Challenge som visserligen bjöd på en lite mer svåråtkomlig utmaning, men som ändå lyckades leverera en hyfsad dos underhållning. Självklart är även samtliga Need For Speed-spel från de senaste åren betydligt bättre.

Detta är en annons:

Även om jag klagade en hel del på att banorna i Import Tuner Challenge var tråkiga i oinspirerade, är de här istället direkt urusla. Överdrivet barskrapade omgivningar som ramas in av rader av gatuljus gör mig inte direkt superintresserad av att spela, och när man nyligen har fått uppleva bandesignen i Need For Speed: Carbon, känner man att mycket annat hamnar långt efter. Självklart är så fallet här. Med taskig körkänsla, halvdan grafik och ett stereotypt utförande känns The Fast and the Furious som ett spel som inte utmärker sig med några speciella fördelar, utan istället väljer att blanda allting vi har sett i andra spel, och använt ett känt namn för att skapa uppmärksamhet.

Trots att det finns massor av möjligheter att meka om sin bil precis som man vill ha den, och massor av bilar att välja mellan, är detta trots allt ett dussinspel som inte håller måttet på något sätt. Även om det finns mycket att göra, finns det betydligt bättre spel att göra det i, lägg därför pengarna på ett bra spel istället.

The Fast and the FuriousThe Fast and the FuriousThe Fast and the FuriousThe Fast and the Furious
04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Massor av bilar, överflöd av möjligheter
-
Fult, dålig bilfysik, tråkiga banor
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

En andra åsikt

Petter Hegevall
Det är inte helt lätt att förstå hur Namco tänkte med det här spelet. Det heter The Fast and the Furious (inte The Fast and the Furious: Tokyo Drift), är inte baserat på någon av filmerna, men utspelar sig i Tokyo? Det är heller inte helt enkelt att begripa hur tankegångarna till spelbalansen gått. I början är spelet plågsamt supersvårt, men bara efter cirka 70 minuter får man tillgång till spelets mest kraftfulla bilmodeller och kan därefter glida genom resten av tävlingarna utan att förlora ett enda lopp.

Men förutom detta, och förutom att bilfysiken är ojämn, liksom skärmuppdateringen och texturarbetet, är The Fast and the Furious bitvis riktigt roligt. Körningen är uppdelad i traditionell streetracing eller drifting, och spelaren uppmuntras att skaffa två bilar som tillgodoser båda dessa behov. Driftingen är riktig underhållande och tuningmöjligheterna imponerar. Det räddar dock inte The Fast and the Furious som i slutändan framstår som ett sämre alternativ till Need for Speed: Carbon. 5/10

Relaterade texter



Loading next content