LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      recensioner
      Real Racing 3

      Real Racing 3

      En fantastisk bärbar bilupplevelse överskuggas av vidriga mikrotransaktioner. Snacka om missad potential

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Inför min recension av Real Racing 3 hade jag helt lyckats undvika det mesta av förhandssnacket kring spelet. Det enda jag visste var att Real Racing 2 var fantastiskt, ett av mina mest spelade spel på min ipad, men utöver det var jag lyckligt ovetande.

      Det var jag också under min första, korta spelsession. Jag var inte ovetande utan även förblindad. Grafiken kittlade mina hornhinnor och bilfysiken var den bästa jag upplevt i bärbart format. Dessutom var ju spelrasket gratis. Det här kunde väl aldrig gå snett?

      Det kunde det. Med ett stort, fett bredställ rätt in i räcket. Men vi tar det från början. I grund och botten är Real Racing 3 ett grymt bilspel, kanske det bästa du kan hitta till din Ipad. Firemonkeys har jobbat på att förbättra det mesta från den redan suveräna föregångaren och djupet när det gäller att styra dina fyrhjuliga bestar är större än någonsin. Dessutom har man satsat på ännu fler autentiska banor, fler tävlingstyper och ett nytt multiplayerläge som gör att dina vänner (och okända människor för den delen) matchas mot dig i varje race du kör.

      Real Racing 3
      Det mesta ser bättre ut i Real Racing 3, inklusive menysystemet.
      Detta är en annons:

      Man kallar det för Time Shifted multiplayer och i grund och botten är det en slags blandning mellan att köra mot spöken och att köra mot riktiga motståndare. Det är inte alltid det faller väl ut, men tanken är god och vinnarinstinkten får sig en adrenalinspruta rätt i venen när du glider förbi din motståndare med en framvagnslängd och tar hem loppet.

      Men sedan var det ju det här med att spelet listas som gratis på App Store. Men gratis är det då rakt inte tal om, inte på långa väger. EA har valt att göra Real Racing 3 till ett free-to-play-spel vilket innebär att själva grundspelet är kostnadsfritt men att det också finns gott om saker att köpa för riktiga pengar i spelet. Så kallade mikrotransaktioner.

      Real Racing 3
      Spelet är free-to-play men har så mycket hemska, inbyggda köpalternativ att man blir mörkrädd.

      Detta har gjorts otaliga gånger förr i spelvärlden, med skiftande resultat. När det väl fungerat är det för att spelutvecklare och utgivare respekterat dig som spelare, och alltid låtit dig njuta av kärnupplevelsen utan att samtidigt försöka locka fram plånboken ur innerfickan.

      Detta är en annons:

      Real Racing 3 gör precis tvärtom. Redan efter en halvtimme stötte jag på det första monetära hindret, när det visa sig att ett oljebyte skulle ta fem minuter att genomföra. Jag kunde betala med den finare av de två spelvalutorna, guld, för att fixa allt sammans i ett nafs. Men guld är extremt ovanligt i Real Racing 3, vilket innebär att du givetvis kan köpa guld för riktiga pengar. Samma gäller för övriga reparationer i spelet, något du kommer få brottas ofta med då bilarna är svagare än snustorrt fnöske och kräver underhållning för minsta repa.

      Snart är du fast i en orkan av reparationer, betalningar och irritation. Real Racing 3 är gratis, men bara för en enstaka nedladdning. EA:s inställning till free-to-play i det här fallet är bland det mest cyniska jag upplevt i spelväg. Hela spelet är uppbyggt för att vara så obekvämt som möjligt för icke-betalande och ibland känns det nästan som att Real Racing 3 tvingar sina spelare att sträcka sig efter kontokortet.

      Att uppgradera till en ny bil, till exempel, tar dig som väljer att inte betala med riktiga pengar en ren evighet. Du kommer tröttna innan du ens hunnit förbi ditt första inköp. Samma gäller alla uppgraderingsalternativ, och när bilen är gjord av papier-maché blir upplevelsen därefter.

      Real Racing 3
      Real Racing 3 är vansinnessnyggt och glider fram i ett rasande tempo även på lite äldre Ipads.

      Det är så vansinnigt synd att jag nästan gråter bensin. För i grunden är Real Racing 3 ett fantastiskt bilspel som skulle kunna skänka dig mängder underhållande timmar på vägarna. Men EA och Firemonkeys jagar bort allt det roliga, iklädda en hårt knuten slips och med ena handen sträckt framför sig och den andra gömd bakom ryggen med ett krampaktigt tag om din favoritbil. Blicken är kall och leendet hånfullt. Det är inte så här jag vill bli behandlad som spelare.

      04 Gamereactor Sverige
      4 / 10
      +
      Läcker grafik, fin fysik, flera autentiska, strålande banor
      -
      Ett rent motbjudande mikrotransaktionssystem, tar alldeles för lång tid att komma någon vart, burkigt ljud
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      En andra åsikt

      Petter Hegevall
      Otrolig grafik, underbar bilfysik, strålande presentation. Men Freemium-upplägget har överanvänts på det mest smaklöst giriga utsugarsätt jag någonsin stött på, och just därför kan jag omöjligtvis njuta av allt det där strålande innehållet som Real Racing 3 faktiskt innehåller. Surt... EA, ni borde verkligen skämmas. 5/10

      Relaterade texter

      Real Racing 3Score

      Real Racing 3

      RECENSION. Skrivet av Marcus Löfström

      En fantastisk bärbar bilupplevelse överskuggas av vidriga mikrotransaktioner. Snacka om missad potential

      "Högljudd minoritet som bråkar om free to play"

      "Högljudd minoritet som bråkar om free to play"

      NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

      Det har varit en hel del diskussion om free to play-spel sedan det visade sig att bland annat Real Racing 3 är snudd på ospelbart utan att kontinuerligt rulla in mer perngar i spelet via mikrotransaktioner.



      Loading next content