Svenska
Gamereactor
recensioner
Cartoon Network Racing

Cartoon Network Racing

Mikael har sladdat sig runt fula seriebanor i go-karts gjorda av tvål. Läs recensionen och håll dig sedan borta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Nintendo är onda. De har bringat helvetet till jorden. Jag talar förstås om Super Mario Kart, som banade väg för den styggelse som kallas "kart-racing". Det finns knappt någon genre som är lika tacksam att klistra in en licens i och kopiera Nintendos klassiker rakt av.

HQ

I det här fallet, Cartoon Network Racing, rör det sig om en ogenerad kopia av Mario Kart: Double Dash, som i sig var det svagaste spelet i serien. Men Cartoon Network Racing (nej, nu orkar jag inte längre, CNR får det heta) är, om vi ska fortsätta liknelsen, inte ens en bra kopia utan mer en sån där blek, blåfärgad handvevad stencil på sladdrigt papper från stenåldern.

Upplägget är enkelt, rejsa mot diverse andra seriefigurer på små banor fyllda med hinder och skojfriska vapen. Deltagarna är förstås tagna från Cartoon Networks alla serier, som Powerpuff Girls, Johnny Bravo, Dexter's Laboratory, och så vidare. Tack vare den kantiga och bedrövliga designen på själva serierna gör det inte så mycket att grafiken i spelet är kantig och bedrövlig den också. Eftersom Game Factory (bara namnet säger allt) har kopierat Double Dash har man också två figurer, varav den ena står bak på fordonet och kan använda några olika attacker som gör spelet ännu mer obalanserat och slumpmässigt.

Det allra största problemet är att CNR helt och hållet saknar körkänsla. Att styra sin kart är som att försöka ha kontroll över en motoriserad tvål som hejdlöst glider fram och tillbaka över vägbanan. Lägg sedan till det typiskt urkorkade karting-systemet där datorförarna alltid befinner sig två sekunder bakomför dig oavsett hur bra eller dåligt du spelar och sedan skjuter dig på mållinjen och spelet blir en frustration utan dess like. Som seden bjuder poppar det upp lådor med slumpmässiga vapen att använda, och utbudet är det gamla vanliga: vanliga skott, målsökande skott, sköld, någon sorts minor, suck. Bara det faktum att jag först inte kunde urskilja vilken knapp som var boost och vilken som var vapnet säger en del om hur otydlig designen är och hur bedrövlig kontrollen känns.

Om du ihärdigt kämpar dig genom det ena sömniga loppet efter det andra kommer du till slut att låsa upp ännu några fler meningslösa förare och även några avsnitt ur själva serierna. Men om du inte känner ett oemotståndligt behov av att vara Johnny Bravo och sitta i en liten, liten kart med Powerpuff-pinglorna hängande bakom dig (sök hjälp!) så är Cartoon Network Racing absolut inte värt att köpa. Jag skulle faktiskt vilja uppmana er alla att aktivt stoppa de oupplysta stackare som tänker köpa skiten. Don't drink and drive, brukar man säga, men att undvika det här spelet är minst lika viktigt. Det kallas civilkurage.

Detta är en annons:
Cartoon Network RacingCartoon Network RacingCartoon Network RacingCartoon Network Racing
03 Gamereactor Sverige
3 / 10
+
Några roliga figurer
-
Obalanserat, fult och obefintlig körkänsla
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Cartoon Network RacingScore

Cartoon Network Racing

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Mikael har sladdat sig runt fula seriebanor i go-karts gjorda av tvål. Läs recensionen och håll dig sedan borta



Loading next content