Svenska
Gamereactor
recensioner
Nano Assault EX

Nano Assault EX

Vill man kunna blanda monstruösa fiender med avancerad teknologi, så ger nanoskepp som ska utrota virus ett ypperligt tillfälle att göra det på rätt sätt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Storyn är alltså att jorden i princip tagits över av ett utomordentligt ondsint virus, vilket hotar mänsklighetens överlevnad. Dock har de få kvarvarande överlevarna som tur är fått tag på en ren virusodling vilken nu ska få besök av små, små yttepyttiga flygskepp. Dessa ska förhoppningsvis komma med en lösning på det annars resistenta problemet och rädda världen.

Alla som någon gång sett virus uppförstorade sisådär en biljon gånger vet att de inte är någon vacker syn. Så heller inte i detta spel, där vi finner tentakler, insektoider och andra allmänt läbbiga grejer.

Nano Assault EX
Lite information om vad som väntar.

Vi styr det lilla skeppet över en cellyta där det gäller att samla DNA och städa undan de föroreningar i form av angripande organismer som viruset utgör. När en cell i klustret är ren går vi vidare till nästa eller får ta oss an en härligt knepig flygbana, och gruppen avslutas med en boss. Man får vibbar av flera gamla klassiska spel, men Nano Assault EX är helt klart en produkt från vår samtid.

Detta är en annons:

Redan vid första bossen kommer upptäckten att 3D-effekten inte bara använts för att ge ett extra djup (pun intended) i Nano Assault EX, utan faktiskt är essentiell i vissa sektioner för att kunna klara spelet. Utan den ser man nämligen exempelvis inte vilka av den enorma mängden skott som kommer emot en som är närmare och vilka som är längre bort, och det går därmed inte att undvika alla.

Då man har tre försök på sig per bana innan det är slut på nanoskepp och jorden är dömd till undergång, kan det alltså vara en idé att använda sig av 3D:n åtminstone när det är en förutsättning för att komma vidare. De övriga banorna tar dock heller ingen skada av lite 3D då grafiken och miljöerna är perfekta för effekten.

Nano Assault EX
Nanostray-viruset tar form av insektsliknande varelser, vassa taggar, amfibier och annat otrevligt.

Spelet är tidvis riktigt utmanande, vilket är bra. Det är roligt även när man får köra om och ser bra ut med ett tilltalande koncept och smidiga vapen, vilka du skaffar flera av allteftersom. Musiken är inte speciell på något sätt, men vår guidande datorröst är behaglig och ser till att vi slipper förvirring när det gäller vad uppdraget går ut på.

Detta är en annons:

Har du en Circle Pad Pro går den förstås alldeles utmärkt att använda, men även utan så fungerar faktiskt kontrollerna bra till denna twin stick shooter. Du navigerar skeppet med styrspaken och skjuter med styrkorset. Ett lätt tryck på L ändrar hur din laserkanon avfyras för att kontra de aktuella infektionernas anfallsstil, och du har tillgång till en karta som visar dina mål.

Vill du ha en riktigt snygg shooter som utnyttjar din 3DS potential är Nano Assault EX helt klart att rekommendera och en skön uppdatering av originalet. Har du redan det senare finns dock inte någon större anledning att införskaffa detta.

Nano Assault EX
Det bjuds på vackra vyer och 3D:n kommer till sin rätt.
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Bra kontroll även utan extraspak, väldigt tjusigt både med och utan 3D-effekt, utmanande, mycket innehåll
-
Inte så mycket nytt, måste klara kampanjen för att komma åt Survival mode
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Nano Assault EXScore

Nano Assault EX

RECENSION. Skrivet av Pard Madrid

Vill man kunna blanda monstruösa fiender med avancerad teknologi, så ger nanoskepp som ska utrota virus ett ypperligt tillfälle att göra det på rätt sätt



Loading next content