Svenska
Gamereactor
esports
Rainbow Six: Siege

2024 Rainbow Six: Siege tävlingssäsongen börjar i mars

BLAST har beskrivit ett gäng förändringar för nästa år av e-sportaction.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nu när BLAST har etablerat sig som den nya arrangören och värden för tävlingsscenen Rainbow Six: Siege och tar över från Ubisoft själv från och med 2023, har de nu också avslöjat hur de kommer att justera formatet för säsongen 2024.

Rainbow Six: Siege

Det viktigaste att notera är att det kommer att finnas ett förnyat poängkvalificeringssystem för lag som vill delta i Six Invitational i framtiden. Detta kommer också att ha en större betoning på Major-prestationer, vilket innebär att lagen kommer att få fler poäng baserat på deras resultat i Majors under ordinarie säsongsspel.

På samma sätt kommer Majors att se färre lag närvarande, eftersom endast 20 lag kommer att kvalificera sig framöver, en minskning från 24. De regioner som kommer att ta med sig färre lag kommer från asiatiska regioner, till synes där tävlingsscenen är mindre populär.

I övrigt har BLAST visat hur regionala kval kommer att struktureras för var och en av respektive regioner. Du kan se Europas nedan, och kan se resten här.

Slutligen har det bekräftats att matcherna i den första etappen av säsongen 2024 kommer att starta från och med den 11 mars 2024, vilket innebär att det bara kommer att dröja några veckors lågsäsong efter den kommande Six Invitational innan lagen återgår till handling.

Rainbow Six: Siege

Relaterade texterLoading next content