Svenska
Gamereactor
nyheter
Metro Exodus

4A Games-utvecklare dödad i försvaret av Ukraina

Metro Exodus-animatören Andrii "Nizrok" Korzinkin ryckte in för att försvara sitt hemland mot ryska invasionen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om det verkar som om Ukraina för närvarande har övertaget mot Rysslands aggressioner, är det viktigt att komma ihåg att ukrainare fortfarande dör varje dag för att försvara sitt land. Och det är människor från alla delar av samhället som bidrar, även från spelindustrin.

Den erkänt skickliga animatören Andrii "Nizrok" Korzinkin från 4A Games (senast involverad i Metro Exodus) har nu bekräftats dödad. Hans kollega Leonid Stepanov från Remedy Games skriver att Korzinkin "dog när han utförde ett stridsuppdrag i kampen för Ukrainas självständighet, suveränitet och territoriella integritet".

Det är förstås en tragedi att han var tvungen att slåss mot inkräktare istället för att göra sitt vanliga arbete som animatör, och att det i slutändan ledde till detta. Korzinkin hade ett Twitter-konto där han delade med sig av en del av sitt arbete, som är väl värt ett besök för att minnas. Kom också ihåg att donera till Ukraina om du har möjlighet att göra det, varje liten slant räknas.

Metro Exodus

Relaterade texter

Metro ExodusScore

Metro Exodus

RECENSION. Skrivet av Andreas Blom

Det brukar oftast pratas om underskattade, dissade, eller helt enkelt; bra spel som helt undgår publikens öga (sistnämnda är vad amerikanarna brukar kalla "hidden...

0
Metro Exodus har sålt 8,5 miljoner exemplar

Metro Exodus har sålt 8,5 miljoner exemplar

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

4A Games lovade oss att Metro Exodus skulle bli långt mer ambitiöst än de två tidigare titlarna, och så blev det - med en enorm framgång som kom som ett brev på posten....Loading next content