Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Assassins Creed Shadows

5 Snabba: Assassins Creed Shadows

På tur i vår artikelserie står nu Marie som svarar på fem snabba frågor om Ubisofts nästa lönnmördarspel Assassins Creed Shadows...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Länge har fans till spelserien längtat efter att det äntligen ska bli dags att besöka Japan! Vad kan vi förvänta oss att få se av Japan och när utspelar sig spelet egentligen?
Det vi kan se fram emot är som vanligt ett äventyr där utvecklarna på Ubisoft gjort gedigen hemläxa och därför kommer ge oss en historielektion i hur livet i Japan var under Sengoku Perioden år 1579 och framåt. Fokus kommer vara på de centrala delarna av Japan runt Osaka och Kyoto och om man får tro på den senaste trailern så kommer vi mötas av majestätiska vyer med körsbärsträd, höga berg och byar med tempel att utforska.

HQ

Vi kommer få njuta av väderväxlingar och årstider som skiftar vilket kommer ge både positiva och negativa konsekvenser på hur du kan ta dig an uppdrag. En sjö som till exempel fryser under vintern gör att du kan ta en snabb genväg över isen men samtidigt tar den bort förmågan att gömma sig under vattenytan.

Assassins Creed Shadows
En av karaktärerna, Naoe.

Vi har spelat en massa olika karaktärer genom tiderna. Altair, Ezio, Edward och Kassandra för att nämna några. Vem får vi denna gången äran att skydda med våra liv?
Det är faktiskt ingen vem utan vilka. Och visst det är ingen nyhet att man kan välja emellan två olika karaktärer då vi gjort det i flera av Assassins Creed-spelen men denna gången går Ubisoft tillbaka till hur det var i AC Syndicate då vi varvade genom att spela som syskonen Jacob och Evie Frye och inte bara som innan att vi gjorde ett karaktärsval i början. Nu kan vi hoppa emellan de två karaktärerna, dock inte under introduktionen, mitt i ett pågående uppdrag eller under de personliga uppdragen.

Det är två väldigt olika protagonister som vi möter. På den manliga sidan har vi Yasuke, en samurajkrigare som är stor och kraftig och som är svår att gömma i skuggorna. Han slåss med rejäla vapen så som klubbor, katanor och pilbågar. Han är bra att slåss mot många fiender samtidigt och han har bra kraft i sina nävar så han till och med kan slå in en och annan dörr i sin framfart. Han har styrkan att bära tunga objekt, duktig på att parera och blocka i sina fighter. På den kvinnliga sidan har vi Naoe, en Shinobi.

Detta är en annons:

Hon rör sig i skuggorna, den perfekta lönnmördaren. Hon är snabbare och vigare och duktig på att smälta in i folkmassorna. Hennes vapen är de i lönndom, Hidden Blade och Kunai. Hon har även tillgång till en grappling hook som gör att hon tyst och smidigt kan ta sig runt utan att upptäckas. De två är som natt och dag, med olika styrkor och svagheter så det gäller att välja vem man vill använda på de olika uppdragen. Kör man mer Hulk Smash eller ett lönnmord som inte ens märks av de runt omkring förrän du är i tryggheten långt bort från mordplatsen?

Med den nya avancerade versionen av Anvil-motorn så kan de nu leka med ljus och skuggor i grafiken vilket gör det lättare för dig som spelare för att se om du syns för fienderna, lite som i det gamla spelet Theif vilket klart blir en fördel i ett smygarspel om man väljer att ta den vägen vilket jag personligen oftast gör då jag trots allt är en riktig fegis. Bägge karaktärerna har olika skilltrees där du kan utveckla och bygga upp din karaktär som i tidigare spel, dock har de samma XP så du inte missgynnar någon genom att spela mer med den ena än den andra vilket man tyvärr stött på i andra spel med trist slutresultat.

Tidigare spel har varit sjuk långa med uppdrag på löpande band. Hur blir det i Assassins Creed Shadows?
Precis som i det senaste spelet Assassins Creed Mirage som låg runt 30-40 timmar så kommer Assassins Creed Shadows att hålla sig runt där. Kartan kommer även den vara i liknande storlek så vi slipper bli överväldigande som vi blev i både Valhalla och Odyssey som aldrig verkade ta slut.

Assassins Creed Shadows
Att få smyga runt i Japan är efterlängtat hos många AC-fans.
Detta är en annons:
Assassins Creed Shadows
Assassins Creed Shadows

Jag gillar att kunna spela med mina vänner då och då. Kommer man kunna köra spelet i co-op eller finns det någon Multiplayer att sätta tänderna i?
Ledsen att behöva vara den som kommer med dåliga nyheter men trots att du spelar som två olika karaktärer kommer det inte bli möjligt att spela tillsammans med vänner utan spelet kommer få upplevas ensam i singelplayer. Men deppa inte för det för enligt rykten så kanske ett multiplayerspel kommer till Assassins Creed till 2025 under namnet Invictus men som sagt så är det fortfarande bara rykten.

Jaha, detta låter ju riktigt bra! Blir väntan lång nu då eller när kan vi förvänta oss att lägga vantarna på spelet?
Datumet som är satt är den 15 November detta året men om du införskaffar Gold eller Ultimate Edition kommer du få tre dagars försprång på spelet med early access den 12 November. Det kommer släppas till PC, Mac, Xbox X/S och till Playstation 5. Denna gång har de dock valt att inte släppa spelet till varken Playstation 4 eller Xbox One som de gjort till de tidigare spelen på grund av lite nya grafik finesser som satte käppar i hjulen. Assassins Creed Shadows kommer ligga på en prislapp på 879 kronor.

Relaterade texterLoading next content