Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Avowed

5 snabba: Avowed

Näst på tur i vår artikelserie står Avowed och Niclas besvarar här fem frågor om Obsidians kommande spel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det här ser ju helt klart spännande ut, men stämmer det att Obsidian först tänkte sig ett mer Skyrim-liknande spel?
Det har du faktiskt helt rätt i, bra uppsnappat! Obsidian hade från början planerat att göra sin egen variant av Bethesdas klassiska rollspel och vid utannonseringen så var vi många som drog paralleller till just Skyrim. Men en bit in i utvecklingen kom man på andra tankar och bestämde sig för att det nog var en bättre idé att göra något som liknar deras tidigare rollspel istället. Kanske kommer det visa sig att det var ett bra drag, det finns ju trots allt bara ett Skyrim och lite så tänkte man på Obsidian med och man satsade då istället helt på att fortsätta göra det man gör bra - det vill säga utmärkta rollspel med sin egna personliga och patenterade prägel på dessa. Vi kommer definitivt att märka av från start vilka som utvecklat och vi vet ju vad Obsidian är kapabla till om man säger så.

Avowed

Ok! Kan vi förvänta oss en stor och härlig öppen värld då eller?
Ja och nej kan vi väl svara på den frågan. Det blir ju en öppen värld av det hela men helt öppen blir den dock inte till skillnad då från exempelvis Skyrim. Däremot kommer det finnas ett gäng stora öppna zoner som de kallar det som vi spelare kan utforska ordentligt. Det känns helt klart som att det inte kommer att finnas någon akut brist på saker att göra utöver det primära uppdraget. Med det sagt så ser det ut att bli en oerhört spännande och vad det verkar även lite läskig värld att utforska med lite psykedeliska inslag här och där.

Spännande! Kan du berätta lite mer om själva handlingen?
Trodde aldrig du skulle fråga! Vi befinner oss alltså i världen Eora och Avowed utspelar sig i The Living Lands vilket är en ö som är fylld av äventyr och diverse faror, alltsammans tar sin början i Paradis som beskrivs som en livlig hamnstad som formats och omformats flera gånger av olika pionjärer som alla lämnat sitt avtryck på staden. Dit har du personligen skickats av den Aedyriska kejsaren. Allt är dock som man kanske kan gissa inte frid och fröjd och läget är lite spänt då lokalbefolkningen inte är nöjda med de Aedyriska styrkornas ökade närvaro så läget är därmed en aning spänt. Men du är inte primärt där för att mäkla någon form av fred och lugna ner läget dock även om det också är något som du kommer behöva ta hänsyn till. Något mycket värre pågår och det talas om en sorts pest som fått namnet the Dreamscourge som infekterar ens själ och som tycks drabba såväl djur som människor men även själva omgivningen. Ingen vet heller hur det sprids men befolkningen har lärt sig känna igen de första otäcka symptomen i form av förvirring, hallucinationer och även att man blir desorienterad. I takt med att pesten utvecklas blir de sjuka alltmer oförutsägbara och tycks vara fast i någon sorts vaket mardrömsliknande tillstånd. Slutligen förvandlas de till våldsamma så kallade "dreamthralls" och svampar har börjat växa ur deras kroppar. Visst ser det väl ut som att man låtit sig inspireras lite av The Last of Us här?

Detta är en annons:
Avowed

Det är i alla fall huvudsakligen därför du är skickad till ön, för att reda ut vad som orsakar pesten och sen lista ut hur man får stopp på den. Men riktigt så simpelt är det förstås inte, kanske är det så att allting hänger samman och du kommer längs vägen bland andra träffa en kompanjon vid namn Giatta som har en annan syn på det kaos som råder i The Living Lands och hur det ska lösas. I slutändan kommer du att ställas inför tre val - att helt sätta stopp för The Dreamscourge, att försöka tämja det kaos som plågar The Living Lands eller att helt enkelt bli landets ende beskyddare. Det gäller förstås att välja klokt och allt du gör längs vägen kommer att påverka utgången.

Det låter helt klart intressant! Jag noterar att du nämner att det utspelar sig i Eora, vilket ju är samma värld som Pillar of Eternity. Skulle man kunna kalla det en uppföljare rentav?
Det rör ju sig förstås inte om en regelrätt uppföljare till Pillar of Eternity vilket namnet nog antyder, men det utspelar ju sig som du och jag redan nämnt i samma värld men någon direkt anknytning till Pillars of Eternity i övrigt har det inte, men tidsmässigt utspelar det sig efter kort efter händelserna i Pillars of Eternity 2: Deadfire. Så vi skulle väl kunna sträcka oss till att kalla det för en själslig uppföljare.

Avowed
Detta är en annons:

Okej, då är jag med! Men när kommer vi att till slut få spela igenom detta då?
Inget har bekräftats från officiella håll ännu men enligt färska uppgifter som kommer från ett blogginlägg från Obsidian själva så är det den 12:e november som gäller. Vi inväntar förstås en bekräftelse men då man tidigare sagt att det ska släppas under andra halvan av 2024 så känns det ju inte alls orimligt. En stor fördel är också att om du har Game Pass så kommer du kunna spela det direkt vid släppet och det är ju alltid trevligt. Det har vi ju onekligen blivit rätt bortskämda med senaste åren med Game Pass.

Relaterade texter

Avowed innehåller skräckmoment

Avowed innehåller skräckmoment

NYHET. Skrivet av Patrik Severin

I en intervju med Carrie Patel och Gabriel Paramo som ansvarar för titelns utveckling, design och produktion finns det flera otäcka områden. Obsidian Entertainment har...

5 snabba: Avowed

5 snabba: Avowed

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Niclas Wallin

Näst på tur i vår artikelserie står Avowed och Niclas besvarar här fem frågor om Obsidians kommande spel...Loading next content