Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

5 snabba: Eiyuden Chronicle - Hundred Heroes

Mer rollspel! Skriker redaktionenens egen JRPG-torsk och i denna text handlar det om den andliga uppföljaren till Suikoden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är ett år där Like a Dragon: Infinite Wealth, Persona 3: Reload, Final Fantasy 7 Rebirth, Metaphor: ReFantazio, och Visions of Mana har släppts, kommer släppas eller troligtvis släpps. Varför bör jag bry mig om ett spel i samma genre från en helt nystartad studio?
Det må inte ha samma backning från stora företag eller studior som de nämnda spelen, men vad det har är backning från spelarna. Det är nämligen gjort av ett gäng före detta utvecklare av den underskattade spelserien Suikoden, en serie som Konami har glömt bort längst ner i sin frysbox. När Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes dök upp på Kickstarter visade dig sig att det fanns en hunger för serien som nog inte Konami hade väntat sig. På mindre än ett dygn uppnåddes mer än dubbla det belopp som behövdes för studion Rabbit & Bear Studios. Det vi kan vänta oss är en fantastisk berättelse, en stil som påminner om Suikoden-seriens glansdagar, och 100 karaktärer att rekrytera till din armé.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Vänta, sa du 100 karaktärer?
En av de speciella funktionerna som Suikoden-serien hade var de så kallade 108 Stars of Destiny, vilket var 108 olika karaktärer att rekrytera. I Eiyuden Chronicle har de kapat åtta från den siffran, vilket ger en rund och fin siffra. Alla av dessa är dock inte slagskämpar. De flesta kommer att ha olika roller i ditt fort som du så småningom får ta över. Dessa kan vara kockar eller någon som öppnar en affär. Detta kommer sedan göra att fortet snarare blir som en liten by. Det som den gamla Playstation-serien gjorde så bra var att ha minnesvärda karaktärer trots att de var så många. Vi har fått se några av de kommande karaktärerna, och det är lovande. Vi har en enögd känguru, en skelettkung, en papegoja med en monokel, en drakryttare och mer. Med så många karaktärer kommer givetvis en hel del dialog. Faktum är att det finns 60 000 inspelade repliker dialog, med mer än 80 inspelade repliker för varje karaktär enbart för strider.

Just Suikoden hade massor av saker att göra på sidan av huvudberättelsen. Vad kommer vi få se i Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes?
Berättelsen kommer säkerligen vara väldigt välskriven och höjdpunkten i spelet, men ja, det kommer finnas mycket mer också. Några bekräftade saker är ett krigsliknande läge där trupper slåss på ett rutnät. Detta är något som fanns i samtliga Suikoden-spel och kallades då Army Battle. Sen har vi fått se minispel som fiske, något Bayblade-liknande, kockduellen från Suikoden II, kortspel, och kapplöpning med monster. Det kommer alltså att finnas många, många saker att göra när du vill ta en paus från berättelsen som är full med krig och svårigheter.

Detta är en annons:
Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Jag spelade Eiyuden Chronicle: Rising. Vad är kopplingen mellan Rising och Chronicle?
Eiyuden Chronicle: Rising var ett delmål i Kickstarter-kampanjen och utvecklades faktiskt av en annan studio (Natsume Atari) under överseende från Rabbit & Bear Studios. Spelmässigt är det en väldigt stor skillnad mellan spelen. Medan Rising var ett sidscrollande actionrollspel kommer Chronicle vara så mycket klassiskt japanskt rollspel det går att komma. Det är turbaserat med vanliga, magiska, och speciella attacker. Utseendet på striderna påminner väldigt mycket om Suikoden med tjusigare animationer. När det kommer till berättelsen finns det absolut en koppling. Du minns säkert den nyss nämnda kängurun från Eiyuden Chronicle: Rising. Garoo var ju en av huvudkaraktärerna där. Tillsammans med CJ byggde de upp byn New Nevaeh. Det har nu gått ett tag och de har gett sig ut på nya äventyr. Karaktärerna kommer kunna rekryteras, men det är ännu inte sagt när, var eller hur. Det kommer istället att finnas nya huvudkaraktärer som Seign Kesling, en kejserlig officer, och Nowa, en pojke från en liten by.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Den planerade lanseringen var hösten 2022. Sedan blev det 2023. Nu är vi inne i år 2024. Kan vi räkna med att det faktiskt kommer nu?
Ja, om inget oväntat sker kommer det äntligen att släppas den 23:e april. I början av januari meddelade studion i ett mail till de som backat utvecklingen att den japanska versionen hade nått fasen för buggcheck och fixar. Det enda som återstod då var för 505 Games att översätta och lokalisera spelet, och sedan att få spelet redo för de olika plattformarna. Detta är givetvis ett jättejobb. 60 000 inspelade repliker dialog är inget som går att lokalisera på en eftermiddag. Men samtliga uppdateringar den senaste tiden har varit positiva från utvecklarna. När spelet är tillräckligt stabilt kommer de som backade på Kickstarter dessutom att kunna få spela en betaversion. När det kommer till plattformar kommer vi få njuta av spelet på PC, Playstation 4 och 5, Switch, och Xbox One och Series X/S. Dessutom kommer det direkt till Xbox Game Pass. Så om du har någon av dessa bör du absolut hålla ögonen öppna i april.

Detta är en annons:

Relaterade texterLoading next content