Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Hogwarts Legacy

5 Snabba: Hogwarts Legacy

Harry Potters magiska universum har lyst med sin frånvaro i spelvärlden i ett drygt decennium och när vi nu äntligen kan se Hogwarts Legacy vila på den skimrande horisonten så väcks många frågor till liv om vad vi kan förvänta oss av trollkarlsvärldens efterlängtade återkomst. Johan har svaren...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Hogwarts Legacy? Är det ett nytt Harry Potter-spel alltså?
Ja och nej. Hogwarts Legacy utspelar sig förvisso i samma universum som Harry Potter-filmerna men skådeplatsen är den här gången satt till Hogwarts, under slutet på 1800-talet, alltså i runda slängar 100 år innan Harry Potter föddes. Mycket av den världen som vi lärt oss att känna och älska från JK Rowlings böcker och filmer kommer alltså att representeras i det nya spelet fast på andra sätt än vad vi är vana vid. Vi kan till exemel räkna med att stöta på en och annan ung motsvarighet till flera av seriens äldre karaktärer och de som har följt Rowlings trollkarlsvärld under en längre tid kommer garanterat att känna sig som hemma i det uråldriga slottet Hogwarts. Nästan huvudlöse Nick är till exempel bekräftad att medverka men huruvida det är i egenskap av Gryffindors husspöke eller som fullt frisk, helhalsad överklass-stropp får vi helt enkelt vänta och se.

Så om Harry Potter inte ens är född, vem är i så fall huvudkaraktären?
Du är huvudkaraktären! Hogwarts Legacy är ett action-rollspel, satt i en öppen spelvärld som låter dig skapa din helt egna trollkarl eller häxa som i sista minuten blivit antagen till Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. I likhet med Harry Potter själv kommer du dessutom att ha tillgång till speciella förmågor i form av en unik koppling till en typ av uråldrig magi som vi hoppas få höra mer om snart. Du kommer sedan själv fritt att få välja vilket elevhem du vill att den bruna gamla pratglada hatten ska sortera in dig i, samt under spelets gång bestämma om din magiker är en god eller ond sådan. Faktum är att dina val kommer att spela stor roll för hur berättelsen i Hogwarts Legacy utformar sig och utöver handlingen kommer du även att kunna påverka vilka kompanjoner du tar med dig på resan samt hur du väljer att uppgradera dina egna krafter. Du står alltså i centrum för hur du vill ta dig an ditt eget äventyr och vem du vill att din huvudperson ska vara. Vilka besvärjelser som vi kommer att kunna kasta runt är dock ännu inte helt bekräftat men läckta bilder vittnar om att kända formler som "Alohomora" och "Stupefy" kommer att finnas med och vi kommer garanterat att få fyra av en och annan "Expecto Patronum". Huruvida "Avada Kedavra" kommer att finnas tillgänglig för de mer mordiskt lagda spelarna kan vi i nuläget bara spekulera i.

Hogwarts Legacy
En mäktig bild som, precis som Hogwarts Legacy, döljer en del hemligheter. Kan du till exempel hitta jättespindeln som gömmer sig någonstans i landskapet?

Det låter ju toppen! Som en barndomsdröm som går i uppfyllelse! Men handlar spelet bara om att gå i skolan då eller kan vi vänta oss något mer?
Bra fråga! Det kommer absolut att finnas mer att uppleva än lektioner i trollformellära och trolldryckskonst och även fast vi ännu inte vet speciellt mycket om detaljerna kring berättelsen så kommer handlingen att kretsa runt upptäckandet av en väl dold hemlighet i trollkarlsvärlden. Hogwarts kommer dessutom inte att vara den enda platsen vi får besöka utan flera andra kända punkter i den magiska världen såsom Diagongränden, Hogsmeade och den förbjudna skogen är redan bekräftade resmål. Utöver dessa så kommer vi även att föras till en hel del ännu okända orter som väntas leda in oss på medryckande upptäcktsfärder i de mer outforskade delarna av Rowlings värld. Så även fast skolgången såklart väntas ta upp en hel del fokus, jag menar det är väl vad alla stora Potter-fans drömt om i drygt 20 års tid, så kommer vi i Hogwarts Legacy också att få uppleva en helt nyskriven berättelse som inte är låst till Harry Potter-böckernas handling men som ändå delar samma universum och räknas som kanon i "The Wizarding World".

Detta är en annons:

Filmserien om Fantastiska Vidunder är ju i full gång just nu och del tre dundrar ju till och med upp på bioduken senare i år. Kommer vi att få se och kanske även strida mot några fantastiska vidunder i Hogwarts Legacy?
Välformulerad fråga min vän och svaret är naturligtvis ja! Om det är något vi kan vänta oss att se i Hogwarts Legacy så är det mängder av magiska varelser och många av dem har redan introducerats i konceptbilder och trailers till spelet. Vi kan således förvänta oss att få ta upp kampen mot allt från respektingivande faror som jättespindlar, drakar och dementorer, till mindre fantastiska vidunder som vättar och troll. Alla varelser kommer dock inte att vara illvilligt inställda till din närvaro utan det finns även ett flertal hyggliga krakar bland allt elände. Ugglor och katter har ju genom både böckerna och filmerna gjort sig själva till glasklara sällskapsdjur för en magisk utövare och om vi ska tro trailern så kommer vi även att få flyga runt på de ikoniska hippogrifferna. Det är ju troligtvis också bara en bråkdel av alla mystiska väsen som Hogwarts Legacy kommer att bjuda på och vi ser vida framemot att leta reda på ännu fler monster när spelet faktiskt släpps.

Hogwarts Legacy
Redan i Playstation 2-spelet Harry Potter och Fången Från Azkaban fick vi rida på Hippogriffen Vingfåle. Snart är de bevingade halvhästarna tillbaka och låter oss utforska mer än bara Hogwarts...

Ja, det är ju just det som är frågan. När släpps det egentligen och till vilka format? Räcker mitt Xbox One eller Playstation 4 till eller behöver jag uppgradera mig för att kunna bli den trollkarlshjälte som jag alltid drömt om att vara?
För att börja med första halvan på din fråga så är det tråkiga svaret att vi tyvärr inte vet. Hogwarts Legacy skulle ju som bekant ha släppts redan förra året men i dagens klimat så är ju releasedatum i ständig rörelse. Utvecklarna har dock sagt att de siktar på ett släpp under 2022 men mycket tyder på att det i så fall blir under den senare halvan av året. Som du så vackert vävde in i din förra fråga så har ju Fantastic Beasts and the Secrets of Dumbledore biopremiär den 8:e april i år och om vi ska tro på vad en del analytiker förutspått så vill inte Warner Bros släppa både filmen och Hogwarts Legacy under samma period, helt enkelt för att undvika att konkurrera med sig själva. Sen har vi ju utöver de mycket sparsamma trailrarna inte fått någon vidare information om i vilket stadie utvecklingen befinner sig så vi kan mycket väl bli besvikna av ännu en försening. Tiden får visa helt enkelt. Den andra delen av din fråga är betydligt lättare att svara på för du kommer inte att behöva känna dig tvingad att skaffa dig någon av de nyare maskinerna för att uppleva Hogwarts Legacy, utan det släpps till både PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series X/S samt PC. Din karriär som trollkarlslegend är alltså säkrad även till de gamla formaten.

Hogwarts LegacyHogwarts LegacyHogwarts Legacy
Vilka fantastiska vidunder hoppas du ryka ihop med under äventyrets gång?
Detta är en annons:

Relaterade texter

Hogwarts LegacyScore

Hogwarts Legacy

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Nästan två år senare än det ursprungligen var tänkt, är det nu dags att få prova på livet som Hogwarts-student. Är detta den definitiva Harry Potter-simulatorn? Slytherin-fantasten Mäki har recenserat...Loading next content