Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Homeworld 3

5 Snabba: Homeworld 3

Vi fortsätter att rulla ut förhandstittar från Gamescom 2023 och näst på tur står Homeworld 3...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vad kommer Homeworld 3 erbjuda utöver det klassiska kampanjläget och ett flerspelarläge?
War Games heter ett nytt spelläge för serien där upp till tre spelare samarbetar mot datorn i ett rogue-light inspirerat läge. Det är en kampanj som är byggd att spelas om och det kommer att erbjuda ett mellanting mellan klassiska skärmytslingar med ai eller och datormotståndare och enspelarkampanjen. I detta kommer vi att samla resurser, kriga mot datorn utifrån mer begränsade möjligheter. Kartan är inte fylld av viktiga råvaror att hämta utan du måste specialisera dig och samarbeta med andra för att lyckas. Det går att spela ensam, då skalar motståndarna ner sig så att du har en chans. Det betyder att du oavsett om du har vänner eller ej kan ta del av detta läge. Blackbird Interactive har varit tydliga att så många som möjligt ska kunna ta del av spelet på sina villkor. Oavsett om du är proffsspelare eller enbart intresserad i kampanjen.

Homeworld 3Homeworld 3
Ljuden, rösterna, musiken och atmosfären är alla genomtänka och designad för att fängsla dig som spelare.

Vad utmärker Homeworld 3?
Det fortsätter kampanjen från tvåan och vi kommer att få bekanta oss med nya karaktärer och rymdskepp. Ditt moderskepp kan nu också rotera runt vilket är en uppgradering från tvåan. Du kommer även ha ett mer intuitivt användargränssnitt och det är enklare än någonsin att få rymdskeppen att förflytta sig i olika riktningar. Den tredimensionella världen som utmärkte serien är nu uppgraderad där material och annat kan användas som skydd. Det skapar nya taktiska möjligheter vilka inte existerade tidigare. Det löser också en av de stora kritikerna tidigare titlar fått för att inte använda all sin terräng tillräckligt väl. Genom att strö skydd och annat att att flyta sig bakom kan Blackbird Interactive bygga mer engagerande strider.

Varför ska jag vara intresserad av denna strategititel?
Homeworld är lite vad Halo var för sin konsolgeneration. De förde in bra berättande, musik, detaljer och ambient på ett sätt genren inte var helt van vid. Även om det funnits fantastiska kampanjer i titlar som Warcraft 3 och Starcraft var konkurrenterna mer intresserade av flerspelarläget. En sådan sak som att flottorna pratade med varandra och gav dig känslan av en levande flotta är svårslaget. Inslag som att progressionen sparades mellan uppdragen gav upphov till att dina val spelade roll var viktiga för dess framgångar. Världen gav dig full frihet att röra din flotta i alla tre dimensioner. Det innebar att attacker kunde komma från nya riktningar. Rymden lämpar sig utmärkt för att göra just detta på. Gamescom visade även upp nya spellägen som det ovan nämnda War Games vilket på förhand ger oss förhoppningen av en titel fullspäckad på innehåll.

Detta är en annons:
Homeworld 3
Moderskeppen är ditt nav och det är tack vare dessa du kan bygga flottor och forska fram nya teknologier.

Kommer spelet att gå att modifiera vid lanseringen?
Det enkla svaret på frågan är ja. Utvecklarna har även sett till att moddare kommer att ha tillgång till verktyg för detta ändamål. Det är väldigt populärt att modifiera strategispel och Homeworld-serien är inget undantag. Detta innebär att vi redan vid lanseringen kan komma att kunna modifiera upplevelsen till vår önskan. Det återstår att se till vilken grad vi kan förändra och hur stor communityn runt detta blir. Det påverkar också vilka modifieringar vi kan använda oss av och hur många som skapas.

När släpps Homeworld 3 och till vad?
Tanken är att Homeworld 3 ska lanseras i februari 2024. Det är ett antal månader kvar och förseningarna har varit flera. Det är i nuläget oklart om det blir fler av dessa men du kommer oavsett att kunna spela detta på PC när det väl släpps. Det har blivit populärt att släppa strategi till konsol, men i detta fall kommer versionen att förbli PC-exklusiv inledningsvis. Vi vet ännu inte om det finns planer på att lansera en konsolversion. Detta innebär att titeln inte behöver kompromissa på lika många sätt. Utvecklarna kan bygga upplevelsen mot att både ha bra bildfrekvens, grafik och spelmässiga inslag utan att behöva begränsa sig. Även om det är byggt från grunden till datorer vet vi ännu inte hur det presterar på våra egna datorer. Tiden får visa om Homeworld 3 blir ett nytt riktmärke för serien eller inte.

Homeworld 3
Striderna är episka och storskaliga.
Detta är en annons:
Homeworld 3

Relaterade texter

1
Homeworld 3Score

Homeworld 3

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har färdats genom rymden och krigat bland stjärnorna i den tredje delen av denna klassiska spelföljetong och han är väldigt nöjd...

1
Homeworld 3 drabbat av ännu en försening

Homeworld 3 drabbat av ännu en försening

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Vi var bara några veckor från den slutgiltiga lanseringen av Homeworld 3, och en demo av spelet dök nyligen upp i samband med Steam Next Fest. Men utvecklaren Blackbird...

1
5 Snabba: Homeworld 3

5 Snabba: Homeworld 3

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Patrik Severin

Vi fortsätter att rulla ut förhandstittar från Gamescom 2023 och näst på tur står Homeworld 3...Loading next content